StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:12-05-2014
Bijgewerkt op:12-05-2014 17:09

v.v. Montfoort maakt zich na verlies tegen Barneveld op voor nacompetitie

Bron: Dick ten Hoonte
  

Zaterdag moest Montfoort afreizen naar het reeds gedegradeerde sdv Barneveld. Voor Montfoort was er theoretisch nog een mogelijkheid om degradatiewedstrijden te ontlopen indien Montfoort met ruime cijfers zou winnen van de ploeg uit Barneveld en VVA’71 met duidelijke cijfers zou verliezen van ODIN’59.

Montfoort moest het ook zaterdag stellen zonder de geblesseerde Joost van Apeldoorn, Roy Gruters en Denny van Loen, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat. Joey van Ede begon op de bank, omdat hij ’s morgens vroeg terugkeerde uit Toronto en mede door een jetlag en te weinig trainingsarbeid nog niet klaar was voor een volledige wedstrijd.

Trainer Sluijs had gekozen voor een overrompelingstactiek en al na enkele minuten leek deze tactiek de juiste. Keeper Jeroen van Binsbergen liet echter zien over het nodige talent te beschikken en weerhield Montfoort van scoren.

Al in de 8e viel het concept al min of meer induigen, toen Max Verweij het veld geblesseerd moest verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Chanan Brandsma.

Vanaf dat moment was het de thuisploeg, dat het spel dicteerde. In de 22e minuut kreeg Rob Krul een grote kans de score te openen, maar doelman Johan Verkerk kon nog met de vingertoppen redding te brengen. Helaas voor Montfoort was het slechts uitstel van executie, want nog geen minuut was Niels van Duijn, die inspeelde op Rob Krul , die niet zelfzuchtig was en op het juiste moment afspeelde op Koen Faber, die met zijn inzet de thuisploeg op voorsprong bracht.

Vanaf dat moment was Montfoort even de weg kwijt, maar dat werd niet in de score tot uiting gebracht. Sterker nog, het was Menno Venhof, die zijn ploeg vlak voor rust op gelijke hoogte bracht.

Met het 1e fluitsignaal in de 2e helft had trainer Emanuel Sluijs 2 wissels ingebracht. Mede gericht op de nacompetitie en daarmee gele kaarten vermijdend werden Nicolai Verbiest en Bilal Laoikili vervangen door respectievelijk Joey van Ede en Don Mimpen.

Ook zij konden het tij niet keren en na 58 minuten was het Ali Khan, die zijn ploeg na een voorzet van Koen Faber opnieuw op voorsprong bracht. Hoewel totaal niet in de wedstrijd, kreeg Montfoort een opgelegde kans om opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar het was de reeds eerder genoemde Jeroen van Binsbergen, die een te grote sta-in-de weg bleek.

Daarna bloedde de wedstrijd een beetje dood en en het enige memorabele feit was het uitvallen van aanvaller Miquel Ballo in de 83’e minuut met een, naar het zich liet aanzien,  hamstringblessure.

Door dit resultaat en de winst van DOVO eindigt Montfoort op de 3e plaats van onderen en moet de ploeg het in de nacompetitie opnemen tegen DSO Zoetermeer een VVZ’49 uit Soest.

Op zaterdag 17 moeten de periodekampioenen van de 1e klasse het tegen elkaar opnemen en de verliezer van dit duel is op 24 mei de eerste tegenstander van Montfoort. Bij verlies van DSO moet Montfoort thuis tegen de ploeg uit Zoetermeer, maar bij verlies van VVZ’49 moet de ploeg van Trainer Sluijs eerst naar Soest.

Aan deze laatstgenoemde ploeg heeft Montfoort nog zoete herinneringen, want op een druilerige dinsdagavond een  5-tal seizoen geleden was deze ploeg de tegenstander, waartegen in een bizarre wedstrijd promotie naar de Hoofdklasse werd afgedwongen.

24 mei betekent ook weer de terugkeer van Denny van Loen en hopelijk ook aanjager Joost van Apeldoorn. Verdediger Roy Gruters, die vorige week dinsdag aan zijn duim werd geopereerd, hoopt er dan ook weer bij te zijn, evenals Joey van Ede. Wat de blessures van Miquel Ballo en Max Verweij betreft is het nog even afwachten. Duidelijk is wel, dat Montfoort wat betreft handhaving, nog alles in eigen hand heeft.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024