Geplaatst op:13-04-2014
Bijgewerkt op:13-04-2014 21:44

M.S.V. '19 klimt naar tweede plaats

Bron: Hans Kolfschoten

MSV’19 moest op bezoek bij het op de tweede plaats staande s.v. Odijk. Bij winst zou de formatie van trainer Edwin de Bruin die tweede plaats over kunnen nemen.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd begonnen de Montfoortse manschappen wat zenuwachtig aan het karwei, maar gaande de eerste helft kon MSV’19 het spel overnemen en had thuisclub Odijk weinig meer in te brengen.

Het mag dan ook een wonder heten dat Odijk de rust nog met 0-0 haalde, waarbij het veel te danken had aan haar doelman , Berry van Luin, die ook in het verdere verloop van de wedstrijd zijn ploeg op de been wist te houden en op vrijwel elke MSV-inzet een antwoord had.

MSV rechtsvoor Ruben Peters had in de eerste helft nog wel de grootste mogelijkheid om zijn ploeg op een verdiende voorsprong te zetten, maar oog in oog met doelman wist laatstgenoemde nog net de bal met zijn voet te keren en hield MSV slechts een hoekschop aan de situatie over, waaruit vervolgens niets voortvloeide.

In de tweede helft kreeg MSV toch loon naar werken: uitstekend voorbereidend werk van A-junior Bart  Vianen, die in de basis was gestart en een puike wedstrijd speelde en MSV-spits Dyon Plas, die de 0-1 aantekende.

Even later was scheidsrechter Daoudi coulant in de richting van de Odijk doelman, toen deze binnen het strafschopgebied MSV-er Mark Kemp neer legde en Daoudi de situatie wegwuifde, daar waar MSV absoluut recht had op een strafschop.

Ook doelman Wesley Oostrom kon zich onderscheiden met een uitstekende safe na één van de schaarse Odijk-aanvallen en met een fraaie snoekduik wist deze de bal klemvast te hebben.

Met het inbrengen van reservespelers Robin Stokman (voor Ruben Peters) en Wouter Scholman (voor Dyon Plas), beiden net als Bart Vianen A-junioren, kreeg MSV een extreem jong elftal op het veld, maar bracht het thuisclub Odijk ook in het verloop van de wedstrijd handen vol met werk in de verdediging.

Ook Ralph Kolfschoten, die aan de kant was gebleven, omdat deze een training had gemist, viel nog in (voor Maurice Maas), zodat de MSV-reservebank leegliep (alleen reserve-keeper Pascal Steenbergen, ook al een A-junior, bleef de bank warmhouden).

Het laatste gevaarlijke moment vanuit Odijk kwam twee minuten voor het verstrijken van de tijd, toen Maarten van Asch de bal op de slof nam, maar zijn inzet ging toch nog ruim naast.

Met deze (terechte) overwinning werkt MSV’19 zich naar de tweede plaats op de ranglijst en houdt het zicht op het spelen van de nacompetitie.

Meer berichten in deze categorie:
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)