Geplaatst op:13-04-2014
Bijgewerkt op:13-04-2014 21:43

v.v. Montfoort boekt belangrijke overwinning op DOVO

Afgelopen zaterdag moest Montfoort aantreden tegen naaste concurrent DOVO. Evenals de Veenendaalse ploeg is de ploeg van trainer Sluijs in een hevige strijd gewikkeld als het gaat om degradatie.

Dankzij een nipte 1-0 overwinning op het nagenoeg gedegradeerde sdv Barneveld en het verlies van Montfoort tegen het Katwijkse Quick Boys was het verschil tussen beide ploegen 3 punten in het voordeel van DOVO. Wilde Montfoort weglopen van de 2 onderste plaatsen, die directe degradatie behelsen, dan was winst een must. De vraag was dan ook of de thuisclub hetzelfde goede spel aan de dag kon leggen als in Katwijk.

Even na half 3 floot scheidsrechter De Lima Schepens voor het eerst en vrijwel direct dook de oranje brigade als een stel getergde tijgers op de tegenstander. Dat leverde dan ook na 4 minuten al het gewenst resultaat. Uit de hoekschop was het uitblinker Bilal Laoikili die in de chaotische verdediging een gaatje wist te vinden en voor de 1-0 tekende.

Ook na deze openingstreffer hield Montfoort de druk hoog en slaagde de Veenendaalse er nauwelijks in onder de druk uit te komen. Hoewel trainer Jeroen Peters zijn mannen op alle mogelijke manieren probeerde aan te vuren, was de ploeg nauwelijks vooruit te branden en wisten ze in de eerste helft geen enkele kans te creëren.

In de 36e minuut leek Montfoort toch een beetje het onheil over zich af te roepen toen verdediger Chris Resida geblesseerd het veld moest verlaten (Schouder uit de kom) en nog geen 5 minuten later Denny van Loen met rood werd weggestuurd vanwege een onbezonnen sliding.

Iedereen verwachtte dan ook in de 2e helft een getergd DOVO, maar niets bleek minder waar. Ook met 10 man dicteerde Montfoort het grootste deel van de wedstrijd en dat had alles te maken met strijd en onverzettelijkheid, dat wat de ploeg uit Veenendaal totaal miste. Na ruim een kwartier werd deze inzet dan ook opnieuw beloond en wederom was het Bilal Laoikili die zijn 2e doelpunt maakte.

Tien minuten lvoor tijd leek de wedstrijd onverwacht nog aan spanning te winnen toen scheidsrechter de Lima Schepens een klein duwtje wel er zwaar bestrafte door het toekennen van een strafschop, die door Yannick Cornelisz onberispelijk werd benut.

Nog geen 5 minuten later was het echter Bilal Llaoikili, die voor de 3e maal het net liet trillen en het verschil weer uitbreidde tot 2 doelpunten.

Door een onoplettendheidje van de Montfoortse verdediging in blessuretijd wist invaller Anouar Tmim de schade nog enigszins te beperken en bepaalde daarmee de eindstand op 3-2.

Door dit resultaat kwam Montfoort weer op gelijke hoogte met DOVO en na het verlies van Sportlust’46 uit bij Bennekom lijkt directe degradatie nauwelijks meer aan de orde.

Toch is de Woerdense club nog niet helemaal uit beeld, maar Is er voor Montfoort ook nog theoretisch een ontsnappingsclausule over de rug van Volendam.