Geplaatst op:30-03-2014
Bijgewerkt op:30-03-2014 16:52

v.v. Montfoort ten onder aan wisselvalligheid

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het opnemen tegen Bennekom. Door het onverwachte verlies van de Bennekommers  en de winst van Montfoort op Putten was de ploeg van Emanuel Sluijs de ploeg van Eric Speelziek tot op 2 punten genaderd en bij winst zou de “Orange Machine” voor het eerst buiten de degradatiezone kunnen treden.

Even zag het er naar uit dat captain Joost van Apeldoorn vanwege een gevoelige hamstring de wedstrijd moest laten lopen, maar na een laatste test kon hij toch in de basis starten. Bilal Laoikili ( Schorsing) en Miquel Ballo ( Blessure) ontbraken , waardoor Sluijs niet met zijn basiself kon aantreden.

Won Montfoort vorige week op basis van wilskracht en inzet, het scenario voor de wedstrijd tegen Bennekom luidde exact hetzelfde. Vanaf de eerste minuut mocht het echter niet zo zijn.

Montfoort probeerde weliswaar vanaf het begin druk te zetten op de verdediging van Bennekom, maar van de gasten ging het meeste gevaar uit, zodra zij in balbezit kwamen. Montfoort slaagde er dan ook nauwelijks in een echte mogelijkheid te creëren, waarmee eens te meer werd bewezen, dat Miquel Ballo in de voorste linies node werd gemist.

Na ruim 37 minuten werd de vrees dan ook bewaarheid, toen Bennekom een snelle combinatie uitvoerde en Omar Riani de aanval keurig afrondde. 7 Minuten later was het opnieuw Omar Riani, die met een geplaatste kopbal doelman Verkerk kansloos liet en zijn ploeg op een haast onoverbrugbare voorsprong zette.

Eigenlijk was in de 2e helft de hoop voor een deel gevestigd op Bennekom, dat thuis tegen Huizen een 2-0 voorsprong verspeelde, maar ook op de strijdlust van de ploeg, die in de wedstrijd tegen Volendam na rust liet zien er volop voor te kunnen gaan.

Hoewel Montfoort iets meer strijdlust aan de dag legde en Bennekom al vroeg begon met vertragingstechnieken kon Montfoort ook in de 2e helft nauwelijks kansen creëren. Na een kwartier spelen werd inde ogen van velen een terecht doelpunt van Denny van Loen wegens buitenspel afgekeurd .De beste mogelijkheid  op de aansluitingstreffer ontstond uit een vrije trap van Nicolai Verbiest. De prima geplaatste inzet eindigde echter op de paal. Even later overkwam dit ook Bennekom, toen een inzet via de onderkant lat weer het veld insprong.

In de slotfase was invaller Menno Venhof nog dicht bij een goal , maar het was de keeper van Bennekom, die prima redding bracht. Het slotakkoord was opnieuw voor de gasten en het was Kevin Sijsing persoonlijk, die de eindstand op 0-3 bracht.

Door dit resultaat zakt Montfoort een plaatsje op de ranglijst en nadert Sportlust’46 zonder te spelen voor de competitie tot op 2 punten.

Aankomende zaterdag moet Montfoort het in een uitwedstrijd opnemen tegen de nummer 2 op de ranglijst, het ambitieuze Quick Boys, en het is voor Montfoort te hopen dat de ploeg weer kan beschikken over Miquel Ballo, die samen met Denny van Loen voor meer dreiging zou kunnen zorgen in aanvallend opzicht. Daarnaast zal de ploeg meer met het hart dienen te spelen, want met alleen hard werken red je het duidelijk niet.