Geplaatst op:09-03-2014
Bijgewerkt op:09-03-2014 21:50

Deceptie groot bij v.v. Montfoort na sensationele ontmoeting met Volendam

Bron: Dick ten Hoonte

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het opnemen tegen Volendam, concurrent als het gaat om degradatieplaatsen. Bij winst zou de winnaar meer naar de middenmoot kruipen en voor de verliezer zou het degradatiespook dichterbij komen.

Zowel het 1e  als 2e elftal spelen in dit seizoen tegen 3 clubs gelijktijdig en niemand had kunnen bevroeden dat het wedstrijdverloop van het 2e elftal ( Van 1-5 naar 4-5 met 10 man) om half 3 nagenoeg gekopiëerd zou worden.

Montfoort moest het stellen zonder Nicolai Verbiest en Remco van Wijngaarden ( Beiden geschorst), waardoor Don Mimpen uit moest wijken naar de linksbackpositie. Na lang blessureleed keerde Roy Gruters weer terug in de basis en dat was natuurlijk weer een opsteker.

De 1e 10 minuten van de wedstrijd zette Montfoort druk op het doel van Volendam. Er werden mogelijkheden gecreëerd, maar doelpunten bleven uit.

Na 14 minuten spelen werd Montfoort afgerekend op handelingssnelheid en doelgerichtheid, want het was de gevaarlijke Rachid el Yaakoubi, die bij de tegenaanval de bal tijdig op Kevin Giele afspeelde en doelman Vianen kansloos liet. 2 Minuten later was het Thierry Schilder, die de apathisch ogende verdediging opnieuw afstrafte en voor de 0-2 tekende.

Na ruim 20 minuten stond er een score van 0-4 op het scorebord en vooral bij het 4e doelpunt was menigeen met stomheid geslagen toen Rachid el Yaakoubi vanaf eigen helft door de Montfoortse verdediging mocht soleren en met een klassieke  punter het pleit leek te beslechte. Het opvallende was , dat aanvaller Miquel Ballo een enorme rush over het gehele veld startte om erger onheil te voorkomen, terwijl de verdediging als een soort standbeelden stond toe te kijken.

Natuurlijk werd er langs de zijkant behoorlijk gemord en gaf nauwelijks iemand nog iets om de kansen voor Montfoort. Die mensen hadden echter iets te vroeg geoordeeld.

Exact 36 seconden na het begin van de 2e helft was het Bilal Loikili, die de 1-4 aantekende. De ervaren middenvelder putte uit deze treffer heel veel energie en dat leek over te slaan op de rest van het elftal. 6 Minuten later was het immers Denny van Loen, die de achterstand verkleinde tot 2-4, 3 minuten later gevolgd door Max Verweij, die zijn basisplaats beloonde met een doelpunt.

Waar was het elftal gebleven van voor de rust. Deze opmerking gold natuurlijk voor zowel Montfoort als Volendam, want de gasten waren geen schim meer van de 1e helft.

Bij 3-4 was natuurlijk de grote vraag of Montfoort nogmaals kon aanzetten. Het duurde een klein kwartier voordat deze vraag werd beantwoord . En hoe. Het was Denny van Loen, die de bal op maat richting Joey van Ede speelde en in zijn geweldige schot zat alle frustratie, waardoor doelman Kees Tol alleen maar kon kijken.

In de slotfase dacht Montfoort zijn kansen te ruiken, maar ook was duidelijk dat de Montfoortse verdediging niet al te solide speelde. In de 83e minuut leek het pleit opnieuw in Volendams voordeel uit te vallen toen Joey Tol zijn ploeg uit de weinige kansen in de 2e helft opnieuw op voorsprong bracht.

Tot ieders verbazing slaagde Montfoort er in nog eenmaal de rug te rechten en het was Denny van Loen, die de ploegen opnieuw op gelijke hoogte bracht. De blessuretijd was al aangebroken en velen gingen er vanuit, dat deze sensationele stand ook de eindstand zou zijn. Joey van Tol dacht er echter anders over. De Montfoortse verdediging reageerde niet alert genoeg en het was de Volendammer, die heel sneaky de eindstand op 5-6 bepaalde.

Verliezen doet altijd pijn, maar dit slotakkoord zorgde voor een grote deceptie. Daar waar de veerkracht van Montfoort bijna leidde tot een sensationele overwinning, resteerde uiteindelijk helemaal niets.

Door dit resultaat staat Montfoort opnieuw in de degradatiezone. Wanhopen is zeker nog niet nodig, maar een overwinning zou de ploeg over het dode punt heen kunnen helpen.

Aankomende zaterdag is de tegenstander het Woerdense Sportlust’46, dat door het gelijkspel tegen Barneveld niet echt dichterbij kwam. Bij winst op Montfoort is het echter geheel andere koek, want dan is ook in Woerden weer de nodige hoop. Als Montforot echter net zo speelt als de 2e helft tegen Volendam, dan zou het wel eens een heel interessante wedstrijd kunnen worden.