Geplaatst op:08-10-2013
Bijgewerkt op:08-10-2013 21:37

LUNO 1 door het oog van de naald

Bron: Klaas Barten

LUNO 1 had het lastig tegen Fluks uit Noordwijk en dat is niet voor het eerst. Weinig punten werden er in het verleden gepakt en ook dit weekend bleek het een lastige tegenstander.

LUNO begon niet erg scherp aan de wedstrijd en dat is toch vreemd aangezien LUNO 2 in de wedstrijd ervoor de spanning flink opvoerde. Knap werd er met
14-15 gewonnen en het tweede zette hiermee een goede stap richting de middenmoot in de 3e klasse.

Ondanks dat verdedigde LUNO niet scherp genoeg en aanvallend (ook misschien net niet scherp genoeg?) rolde er weer wat ballen net uit de korf. Vooral Marco Barten had pech met de schoten. En zo stond er vlot een 2-0 achterstand op het slecht functionerende scorebord.

Gelukkig had de tweede aanval minder moeite en Rick Barten knalde van afstand de 2-1 raak. Toch duurde het lang eer dat LUNO Fluks had ingehaald. Halverwege bracht Judith Vlug de stand op 4-4 en dankzij Marleen Hage, Ella Elenbaas, Daisy en Tobias van Dockum stond er 10 minuten later zelfs een 5-8 voorsprong op het scorebord (al was deze inmiddels al twee keer uitgevallen).

En dan hoop je dat de ploeg doordrukt maar het 9e doelpunt wilde maar niet vallen en je weet dat als het te lang duurt er aan de andere kant vanzelf een invalt. En dit keer niet een…..Fluks kwam terug en zette binnen de resterende 10 minuten de stand weer gelijk 8-8.

Met gemengde gevoelens werd de kleedkamer opgezocht en afgesproken dat er de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. Maar ook Fluks begreep dat het kansen had en de tweede helft wist geen van beide ploegen echt een voorsprong te nemen. Om en om werd er gescoord en nadat LUNO op een 12-13 voorsprong kwam keerde de wedstrijd; Fluks wisselde en dit bracht een nieuwe impuls bij de thuisploeg; 13-13,14-13.15-13 en 16-13 en tot slot ook nog een gemiste stip aan de kant van LUNO met direct daarna de 17-13.

En inmiddels was de klok uitgevallen en door meerdere blessuregevallen en wissels was het niet echt meer duidelijk hoelang het nu daadwerkelijk nog was. Op de klok nog een minuut of 4. Toen bleek dat er nog wel zo’n 7 minuten te spelen waren en dat is toch een verschil, Michael Brussel kwam alsnog voor Marco Barten en LUNO richtte flink de rug: Floris van Elzakker en Daisy van Dockum knalde vlot achter elkaar raak en het gat was nog maar 2 verschil 17-15.

Fluks liet zich nog niet helemaal van de wijs brengen en scoorde van afstand
18-15; niets aan de hand dachten ze bij Fluks in de dug-out maar het kon nog gekker…Tobias van Dockum scoorde direct erna de 18-16 en bij Fluks kroop er angst in de ploeg. Het spel veranderde en LUNO begon er in te geloven, Fluks hield de bal veel te kort in de aanval en Floris van Elzakker maakte via een mooie wegtrek de 18-17. En er stond nog wel 1,5 minuut op de klok….

Fluks weer de bal in de aanval maar weer lukte het niet om langer dan 30 seconden te spelen. De LUNO aanval zette het snel neer en een mooie pass naar het achterveld bracht Floris van Elzakker in schotpositie, heel beheerst maakte hij onderhands de 18-18.

Chaos compleet…Fluks kreeg niets meer van de grond in de resterende 20 seconden, zodat LUNO wederom niet verloor. Een wedstrijd met erg goede momenten. Zaterdag thuis tegen NOVA wil de ploeg alle schroom van zich af gooien om met een goed gevoel het zware zaalseizoen in te gaan! De wedstrijd start om 15.30 uur op Sportpark Rapijnen in Linschoten.