Geplaatst op:29-09-2013
Bijgewerkt op:29-09-2013 22:47

MSV '19 vierde na zege op PVCV

Bron: Hans Kolfschoten

In de 4e klasse H wist v.v. MSV’19 het bezoekende PVCV met 3-1 terug te verwijzen. Het enige wat een ontketend MSV kon worden verweten, was dat er slordig werd omgegaan met het aantal kansen, waardoor de Vleutense bezoekers er met de eindstand genadig vanaf kwamen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was MSV de bovenliggende partij en al in de eerste wedstrijdminuten had dit kunnen leiden tot een voorsprong. Het duurde echter tot de drieentwintigste minuut voordat het Montfoortse publiek kon juichen: Leroy Schrijvershof scoorde 1-0 met een stiftje over een kansloze doelman Regilio van Renswouw, nadat Dyon Plas hem op uitstekende wijze kon bedienen met een voorzet.

Nog geen vijf minuten later dacht het thuispubliek dat doelman van Renswouw opnieuw werd gepasseerd, ditmaal door Dyon Plas zelf. De bal hobbelde echter voorlangs het Vleutense doel, in plaats van in de touwen.

Tegenover de aanvalsdriften van de thuisploeg konden de Vleutense bezoekers vrijwel niets inbrengen en de weinige keren dat men in het MSV-doelgebied verscheen, wist doelman Wesley Oostrom de bal vakkundig te verwerken.

Pech was er voor MSV toen aanvoerder en verdedigingsleider Rutger Hilhorst met een liesblessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger Maurice Maas maakte echter een betrouwbare invalbeurt, waardoor de thuisploeg niet werd verzwakt.

Het was toch PVCV wat in de veertigste minuut de gelijkmaker wist te scoren, toen aanvaller Roel Nieuwenhuizen de buitenspelval wist te omzeilen en vervolgens medespeler Robin Brandsen bereikte, die doelman Oostrom wist te passeren.

Luttele minuten later wist de thuisploeg opnieuw op voorsprong te komen. Scorende man: Merlijn van der Does.

In de tweede helft was het opnieuw MSV wat het spel maakte, waarbij het bezoekende PVCV slechts met schaarse uitvallen antwoord kon geven.

Er werd in deze helft nog eenmaal gescoord: Scott van Ede trof het Vleutense doel vanuit een vrije trap, waarmee de eindstand op 3-1 voor de Montfoortenaren werd bepaald.

Door deze uitslag vindt MSV zichzelf terug op de vierde plaats in de ranglijst. Voor de Montfoortenaren was het sowieso een goed weekend, omdat ook het tweede en derde elftal hun ontmoetingen in winst wisten om te zetten.