StartpaginaProgrammeringRSMKerst radiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:03-12-2022 10:31

December

    

Aciviteiten Knooppunt: Knooppunt – Voor de actieve 55-plussers (knooppuntmontfoort.nl)

https://desteenfabriekmontfoort.nl/activiteiten

Elke woensdag 
van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

Elke vrijdag en zaterdag geopend van 12.00-17.00 uur: Galerie Montfoort. Expositie hedendaagse kunst in Het Oude Stadhuis, Hoogstraat 36. Bewonder – Verstilling – Verbazing – Emotie. Als de galerie gesloten is en je wilt heel graag een kijkje nemen, bel dan: Marcel Wammes, tel. 06 16720889 of Piet van der Wildt: 06 57428221

 ‘Antonius’ – ouderen- en wezenzorg
Het expositieteam van het museum wilde een vervolg geven op de succesvolle expositie ‘Ziek, Zwak … Zorg’ begin 2022. De ouderenzorg in Montfoort was nog niet aan bod geweest en daarover is veel te vertellen. Het huidige Antoniushof kent een rijk verleden. Hoe is de ouderenzorg in de loop der tijd veranderd? En wat is nog net als vroeger?

Dit en nog veel meer is te zien in de huidige expositie in De Knoperij. Daarvoor is in de archieven van het Antonius gedoken. Het onderzoeksteam is ook op bezoek geweest bij het kruisherenklooster in St Agathe in Limburg. Hier liggen de archieven van (o.a.) de Zusters van de Choorstraat waar het Antonius Gesticht, zoals het toen nog heette, onder viel.
Er kwamen veel foto’s boven water, bijzondere personen en verhalen. Uit de oudheidkamer zijn voorwerpen gehaald uit die tijd, die de etalages nu vullen. In de Knoperij is het interieur van een kamertje uit het pension nagebouwd.
Ook aan de zorg voor de wezen wordt aandacht besteed. Er gebeurde veel goeds. Wezen werden vaak goed opgevangen en moesten een vak leren. Heel bijzonder: de textielwerkgroep kleedde twee poppen aan in de 17e eeuwse kleding van de Montfoortse weeskinderen.

Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25  is geopend op  woensdag-, donderdag-  en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur, op zaterdag van 10-16 uur en op afspraak.
De toegang tot het museum aan de Keizerstraat 25 is gratis en de expositie duurt tot februari  2023. Daarnaast is er de gasttentoonstelling van 2 Montfoortse kunstenaars: ‘glas in lood’ van Meja de Gelder en uiteenlopende werk van  Hans Bulder.  Meer info op www.oudmontfoort.nl

Vrijdag 9 en zaterdag 10 december is er weer Kerstmarkt in de RK kerk te Montfoort. De kramen worden bezet door de bekende werkgroep kerststukken en door hobbyisten die iets van hun hobby willen laten zien en dat past in het thema van de  kerstmarkt. Ook is er ruimte voor talent dat op muzikaal gebied zich wilt laten zien en horen en de kerstmarkt daarmee wilt opvrolijken. Belangstellende kunnen zich melden via kerstmarktjohannesdedoper@gmail.com

Zaterdag 10 december zal Muziekvereniging Linfano een Winterconcert geven. De fanfare, sinds september onder leiding van Alexis Artavanis en de Melody Percussion Band onder leiding van Dick LeMair zullen een afwisselend programma ten gehore brengen in de grote zaal van De Vaart.

Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van Symphonic Highlights from Frozen, het prachtige koraal La Prière, maar ook van een (Egerländer) mars en uiteraard kerstmuziek. In de pauze is er koffie en thee te verkrijgen bij het Dorpshuis. Aanvang concert 20:00 uur (zaal open 19:30 uur) Kaartjes á € 5,00 zijn verkrijgbaar aan de deur (kinderen t/m 12 jaar gratis).

De Herdertjestocht is een mooie traditie in de gemeente Montfoort, waarbij jong en oud het Kerstverhaal beleven terwijl ze een avondwandeling maken door onze sfeervol verlichte stad. Normaal gesproken wordt de Herdertjestocht iedere twee jaar georganiseerd door de Werkgroep Oecumene Montfoort. De beoogde editie van 2021 kon helaas niet doorgaan in verband met Corona. Maar dit jaar gelukkig wel!

De tocht begint in de RK Kerk, gaat o.a. via de Molen en de Grote- of Sint-Janskerk, en eindigt ongeveer een uur later in De Rank, waar warme chocolademelk wordt geserveerd.
Een recordaantal koren en muziekvereniging uit Montfoort en Linschoten geeft acte de préséance, waaronder de IJsselzangers, het Schakelkoor, Zanglust, Carolus, het vrijwilligerskoor van de Hervormde Kerk,
Marcello, Ons Genoegen, en een kinderkoor speciaal gevormd voor de tocht o.l.v. Clementine Bergman.En er zal ook vanuit de Oekraïense gemeenschap in Montfoort een muzikale bijdrage zijn!
De Herdertjestocht vindt plaats op zaterdag 17 december en begint tussen 18:00 en 19:00 uur. Iedereen is welkom, en inschrijving vooraf is niet nodig

Gaat u mee op vakantie? SWOM organiseert jaarlijks een vakantiereis voor inwoners van Montfoort en Linschoten vanaf 55 jaar en ouder, die zelfstandig wonen en weinig tot geen hulp of verzorging nodig hebben. Zaterdag 3 juni t/m zaterdag 10 juni 2023 reist de groep af naar Hotel “Brinkzicht” in Vledder.

Gebruikt u een rollator? Dan kunt u die gewoon meenemen. Of helpt de thuiszorg u bij het aantrekken van uw steunkousen? De zorgverlener kan ook naar het hotel komen om u te helpen. Dit moet u wel zelf met uw zorgverlener regelen. Er is plaats voor maximaal 46 personen. Het volledige weekprogramma ligt voor u klaar bij de receptie van SWOM.  Loop gerust even bij ons binnen om het weekprogramma op te halen.

Wilt u mee met deze gezellige groepsreis? Noteer dan alvast vrijdag 20 januari 2023 in uw agenda. U kunt zich tussen 10:00 en 12:00 uur inschrijven op ons kantoor voor de groepsreis. Twijfelt u nog? Wilt u eerst meer informatie? Neem gerust telefonisch contact op met een medewerker van team Welzijn, op werkdagen bereikbaar op 0348-469109.

    [ Terug ] [ © Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022 ]

Meer berichten in deze categorie:
Juni (21-06-2017)
Mei (21-06-2017)
Oktober (12-03-2013)
November (06-02-2013)
September (06-02-2013)
Augustus (06-02-2013)
Juli (06-02-2013)
April (06-02-2013)
Januari (06-02-2013)
Maart (22-01-2013)
Februari (06-01-2013)
Agendapunt inbrengen (19-09-2008)


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Beat Goes On


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022