StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenmiddagRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenmiddag
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:16-09-2019 09:37

September

    

Activiteiten voor leden van Het Knooppunt in Montfoort: Iedere maandag 9.30 uur: wandelen 5 of 10 km vanaf Hoflandschool en jeu-de-boule (indien het weer het toelaat) bij de Bongerd van 14.00-16.00 uur.
Iedere dinsdag soosmiddag- klaverjassen en rikken in Antoniushof 13.30

Van september t/m mei meerstemmig koor repetities om de twee weken op dinsdag van 10.00-11.15 in Antoniushof informatie 472172
Iedere woensdag seniorengymnastiek van 10.30 tot 11.30 uur in Antoniushof.

Elke 2e woensdag van de maand bingo 14.00 in Antoniushof
Iedere donderdagmiddag van 14.00-16.00 sjoelen in Antoniushof.
Iedere  donderdag fietsen t/m oktober vanaf 13.00 parkeerterrein Bibliotheek

Op maandag 16 september (in De Brede Vaart in Linschoten) en donderdag 19 september (in de grote zaal van het Antoniushof in Montfoort) organiseert de SWOM weer de maandelijkse aanschuifdiners. Aanmelden kan tot op de dag zelf vóór 10.00 uur. De kosten bedragen slechts €12,00 exclusief de drankjes. Om 17:30 uur kunt u al binnen lopen, we starten het diner om 18.00 uur. Wat staat er op het menu? We beginnen met een heerlijke tomatensoep, gevolgd door bospeen met een aardappelgratin en tilapia filet in een citroen-botersaus. Het diner wordt natuurlijk afgesloten met een heerlijk dessert: blanke vla met verse aardbeiensaus. Meldt u aan via info@swomontfoort.nl of bel naar 0348-469109. Het aanschuifdiner is er niet alleen voor ouderen, iedereen vanaf 18 jaar en ouder is van harte welkom!

Alzheimer Café regio Woerden woensdag 18 september met het thema “Samen bewegen bij dementie” Wereld Alzheimer Dag (21 september) is een themadag ter bevordering van de wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. Landelijk is dit jaar gekozen voor het thema 'samen bewegen’. In dit kader verzorgen wij een speciale bijeenkomst waarin “bewegen” extra aandacht krijgt. Gastspreker is: Onno van Schaik Fysiotherapeut met geriatrie als specialisatie

Bewegen is goed voor mensen met dementie. Veel onderzoeken hebben dit aangetoond. Door te bewegen houden mensen met dementie hun lichaam en hersenen soepeler en fitter. Bewegen zorgt er voor dat het vermogen om te leren of iets te begrijpen minder snel achteruit gaat. Daarom is het belangrijk om al in een zo vroeg mogelijk stadium van de ziekte bewegen te stimuleren. De kleinste bewegingen blijken zelfs al effectief te kunnen zijn waardoor het leven aangenamer wordt. Vooral voor betrokkenen zelf maar ook voor de mantelzorgers.

  • Wat voor invloed heeft bewegen op dementie? Is het belangrijk om samen te bewegen?
  • Maakt het uit of je binnen of buiten gaat bewegen? Wat te doen als lopen minder gaat?
  • Zijn er praktische tips voor thuis? Wat kan ik als mantelzorger doen om mijn naaste hierin te begeleiden?

Op deze en meer vragen binnen het thema “Dementie en bewegen” gaan wij in gesprek met fysiotherapeut Onno van Schaik. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Na de informatie komen wij in actie om samen alledaagse lichaamsoefeningen uit te voeren en kunt u ervaren wat bewegen met u doet. Edward Tuheteru verzorgt de muzikale intermezzo’s met gitaar en zang! Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden en maakt deel uit van Alzheimer Nederland. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Locatie:  De Langewiek, Molenvlietbrink 79, Woerden. De toegang is gratis. Voor meer informatie: Nel Niessen, coördinator Alzheimer Café regio Woerden E-mail: n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl Tel.: 06 20241346 Ook kunt u ons bezoeken via de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseert het Stadsmuseum Woerden zaterdag 21 september om 14.00 u gratis rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Graag vooraf aanmelden: E-mail: contact@stadsmuseumwoerden.nl   Welkom!

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day.
Wereldwijd doen dit jaar 160 landen aan deze opruimactie mee. In gemeente Montfoort staan ook diverse opruimacties gepland. 
Zwerfvuilambassadeurs organiseert i.s.m. gemeente Montfoort de volgende acties:
Montfoort: vanaf Hofplein, start 10:00u actie duurt tot 12:00u
Linschoten: Parkeerplaats achter De Vaart, start 10:00u actie duurt tot 11:30u
Voor prikstokken, vuilniszakken en hesjes wordt gezorgd. Ook kinderen zijn welkom om mee te doen aan de opruimactie. Uiteraard wacht na afloop een heerlijk kopje koffie/thee. Aanmelden gewenst. Dat kan via z.ambassadeurs@gmail.com of via 06-19468944
Info over de World Cleanup Day https://www.worldcleanupday.org 

Vrijdag 20 t/m zondag 22 september Concerten Huis te Linschoten. Het weekend begint op vrijdagavond 20 september met de bijzonder talentvolle Russische pianist Alexander Kashpurin. Op zaterdagavond 21 september speelt het Duo Ebano en zondagochtend 22 september staat in het teken van de fado met zangeres Daisy Correia. Voor meer informatie en reserveringen: www.landgoedlinschoten.nl/concerten.

Vrijdag 27 september organiseert Stichting Weg Wijs weer een HapSnap  aanschuifdiner in "De Rank" aan de Verlengde Hoogstraat, van 18.30-20.30 uur. Neem een gerechtje voor 4 personen mee, zelf gemaakt of gekocht en schuif aan! 

10e Burendag in Linschoten 
Op zaterdag 28 september 2019 viert Linschoten voor de tiende maal Burendag!  Het thema van dit jaar is Tropical. Na het slechte weer van vorig jaar hopen we dit jaar op een tropisch zonnetje!
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest op  een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In Linschoten vieren we Burendag met het hele dorp. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie welke te verkrijgen is bij de kraam van Linfano. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Zo kunnen leerlingen van de Woerdense middelbare scholen ook (een deel van) hun maatschappelijke stage doen op de Burendag in Linschoten. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. 
De Burendag start om 12:00 uur en wordt geopend door burgemeester Petra van Hartskamp-de Jong. Op het plein bij De Brede Vaart zijn tussen 12:00 en 17:00 uur verschillende optredens van onder andere de fanfare en het leerlingenorkest van Muziekvereniging Linfano, Attitude 54 en dweilorkest de Hoetetoeters uit IJsselstein. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten zoals een inspirerende markt, schminken, het inmiddels beroemde kindertreintje en t-shirts schilderen voor kinderen. Natuurlijk zijn er weer kraampjes met diverse lekkernijen: drinken, snacks, pannenkoeken en andere hapjes zijn volop te verkrijgen. En wil je de calorieën er weer af sporten? Ga dan een potje badmintonnen met RAP, korfballen met LUNO en zelfs koersbal is dit jaar mogelijk.
Dus kom naar het plein en geniet van een mooie 10e editie van de Burendag!

Zaterdag 28 september is het nationale burendag en zal SWOM aanwezig zijn op de burendag in Linschoten. Tijdens deze burendag wordt, om 13.00 uur, het DoeMeeHuis in Linschoten officieel in geopend door wethouder Jocko Rensen. Daarna is het iedereen welkom om een kijkje te nemen in het DoeMeeHuis. Onder ons motto ‘Iedereen doet mee’ nodigen wij alle bezoekers van deze dag uit om mee te werken aan een feestelijke slinger, Doe Mee en kom - Maak een vlaggenlijn met SWOM! Ook zijn deze middag medewerkers en vrijwilligers aanwezig om u meer te vertellen over de verschillende diensten van SWOM.

Cultureel Montfoort organiseert met veel plezier een Franse middag op zondag 29 september. "Tout finit pas des Chansons”. In deze intieme voorstelling wordt prachtig naoorlogs chansonrepertoire afgewisseld met verhalen en anekdotes over Parijs. Kunstenaar Ruben Maalman projecteert zelfgemaakte en bestaande beelden tijdens de voorstelling. De combinatie van muziek, verhaal en beeld zorgt ervoor dat je je waant op het Saint Germain des Prés, ook al ben je er nooit geweest. Chansons van Brassens, Brel en vele anderen worden gezongen en de verhalen verteld door Diana van der Bent met begeleiding van Paul den Bakker (gitaar en arrangementen), Ruben Maalman ( beeldprojecties), Piet van der Pas (regie) Een bijzondere voorstelling die u echt niet mag missen! Aanvang 15.00 uur in het St. Joseph, toegang € 15,00 inkl. 1x koffie of thee. Reserveren via: www.cultureelmontfoort.nl

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019