StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:15-04-2024 09:42

April

Bron: Stuur uw agendabericht naar nieuws@radiostadmontfoort.nl
  

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

Stadswandeling in Montfoort.  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van Montfoort? Neem dan deel aan een rondwandeling door Montfoort onder leiding van een kundige stadsgids. De route gaat langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knoperdraaiers en nog veel meer. 

Stichting Oud Montfoort (SOM) beschikt over 13 opgeleide gidsen. De SOM verzorgt ook rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is ook ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld door het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur of het bezoek aan een speciaal monument. 

Meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/
Tel.: 0348-472 485 of mail naar: info@oudmontfoort.nl

Doe mee met de workshops ‘Van vullen naar Voeden’
Is het je wel eens opgevallen hoeveel ongezond eten en drinken er om je heen is? In supermarkten, in kantines op je werk, school of sportvereniging. Overal wordt ongezond voedsel verkocht. Wil jij de stap maken om gezonder te eten, maar weet jij te weinig over gezonde ingrediënten? Kom dan naar de workshops ‘Van vullen naar Voeden’. De eerste workshop, van een reeks van drie, start op dinsdag 23 april aanstaande om 19:30 uur in het DoeMeeHuis.. Vitaliteitscoach Celina Scholman vertelt je meer over gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Ook legt zij je alles uit over koolhydraten, eiwitten en vetten, zodat jij ook thuis gezondere keuzes kunt maken. Meld je aan voor deze workshops via welzijn@swomontfoort.nl. Dat kan tot 16 april a.s.

Van Vullen naar Voeden
Montfoort Vitaal, de Voedselbank en SWOM organiseren een 3-tal workshops ‘Van vullen naar voeden’, allemaal met een eigen thema zoals bijvoorbeeld eiwitten, koolhydraten en vetten.. Na de uitleg bereiden de gasten een klein gerechtje met elkaar, dat in het teken staat van het thema van die avond. Wil jij meedoen? Stuur je aanmelding voor 16 april naar welzijn@swomontfoort.nl Er kunnen maximaal 15 gasten per workshop meedoen en deelname is kosteloos. De workshops zijn bedoeld voor alle inwoners die graag meer willen weten over gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

Alle workshops vinden plaats in het DoeMeeHuis, Kasteelplein 7 in Montfoort. Aanvang: 19:30 uur
Neem je eigen glazen potje mee om het gerechtje in te kunnen maken. Alle ingrediënten die tijdens de workshops worden gebruikt zijn afkomstig van de Voedselbank.

  • dinsdag 23 april                 Workshop over koolhydraten
  • dinsdag 21 mei                  Workshop over eiwitten
  • dinsdag 25 juni                  Workshop over vetten

Eerlijke keuze
Je kiest natuurlijk zelf wat je eet en drinkt. Maar kan je eigenlijk wel een eerlijke keuze maken als er zo veel ongezond voedsel om je heen wordt aangeboden? Ongezond voedsel is meestal lekker, leuk verpakt, goedkoop en het ligt overal voor het grijpen. Je wordt dagelijks verleid om ongezond te eten en te drinken. Met eenvoudige ingrediënten kan je al gezonde gerechten maken. Wil je weten hoe? Neem de eerste stap en meld je aan.

Expo van De Keizerstraat in Stadsmuseum de Knoperij
Tijdens de inventarisatie in de Oudheidskamer liep het expositiecomité tegen het Keizerstraatlied aan. Een lied gemaakt in 1945 waarin alle toenmalige bewoners van de Keizerstraat worden bezongen. Dat bracht het expositiecomité op het idee om de Keizerstraat met haar panden en markante bewoners eens in het zonnetje te zetten.

Het is niet helemaal zeker waar de naam Keizerstraat vandaan komt. Pas in de 17e eeuw komt het in de archieven voor. Daarvoor heette het Lapstraat. Het zou goed kunnen dat de straat is genoemd naar Keizer Karel V. De oostkant van de Keizerstraat bestond lange tijd voor een flink deel uit pakhuizen, omdat de achterzijde aan de Haven lag. Nu is het een echte woon-winkelstraat.

De kadastrale kaart van 1832 laat ons mooi zien welke families in deze straat woonden en wat hun beroep was. Opvallend is dat bijna alle namen nog steeds bekende Montfoortse familienamen zijn.

De expositie neemt u mee naar markante bewoners van de Keizerstraat. Veel oude panden zijn in de afgelopen eeuw gesloopt. Daarmee is het karakter wel veranderd. De bijzondere bewoners zijn gebleven en geven genoeg voer voor een interessante expositie. Wat te denken van garagebedrijf Van Jaarsveld die in de Keizerstraat startte, Dolderman , van Kortenhof, Rutges, van der Wijngaard, Wensing en Jacob en Sientje Kijzer ? Stuk voor stuk goed voor mooie verhalen. De expositie laat niet eerder getoond beeldmateriaal zien.

Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25 is op zaterdag geopend van 10.00-16.00 uur en op  woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur. De toegang is gratis. Meer info op www.oudmontfoort.nl

Start inloopspreekuur Welzijn in Linschoten. Met ingang van donderdag 11 april gaat SWOM van start met een inloopspreekuur Welzijn in de Vaart in Linschoten. Dit spreekuur is voor inwoners van Linschoten die (hulp)vragen hebben op het gebied van welzijn, mantelzorg, eenzaamheid en activiteiten.

Dorpsplatform Linschoten heeft vorig jaar een enquête gestart tijdens de Burendag. Inwoners konden via een flyer of online de enquête invullen. Uit de enquête bleek dat er behoefte was aan meer contact met een welzijnsorganisatie zowel voor zichtzelf, voor anderen of als vrijwilliger. Tijdens het inloopspreekuur kunt u zonder afspraak en op een laagdrempelige manier terecht met uw (hulp) vragen. Met elkaar kunnen we de gezondheid en het welzijn van mensen in alle levensfasen verbeteren. Welzijn maakt gezonder!

Maandelijks inloopspreekuur
Het inloopspreekuur vindt maandelijks plaats en de eerste start op donderdag 11 april. Twee medewerkers van team Welzijn zijn tussen 14:00 tot 16:00 uur aanwezig in de Vaart. Het maken van een afspraak is niet nodig. Kijk voor meer informatie en data op www.swomontfoort.nl

Zaterdag 20 april is er weer de SAM’s kledingactie voor Mensen in Nood. U kunt uw kleding en schoenen die u niet meer draagt, maar die voor iemand anders bruikbaar zijn, alvast bewaren voor deze actie. Aanleveren liefst in geloten plastic zakken, waarbij schoenen per paar aan elkaar zijn gebonden. Huishoudtextiel, lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken kunnen ook worden ingeleverd. Dekbedovertrekken graag compleet met kussensloop. Inleveren van 10.00 tot 12.00 uur achter de kerk.

Zaterdag 20 april Fietsontdekdag in Montfoort
Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam blijven. Tegelijkertijd zijn ouderen ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk kunnen blijven fietsen, oftewel veiliger fietsen tot uw honderdste. Op zaterdag 20 april 2024 wordt er een Fietsontdekdag in Montfoort georganiseerd. Gemeente Montfoort, Het Knooppunt, Montfoort Vitaal, Provincie Utrecht, Doortrappen en SWOM organiseren met elkaar deze dag. Kom naar deze dag en ontdek meer over veilig en met plezier (blijven) fietsen.

Samen fietsen we beter
Op zaterdag 20 april bent u tussen 13:00 en 16:00 uur van harte welkom in Sporthal Hofland, Bovenkerkweg 80 in Montfoort. Tijdens deze ontdekdag krijgt u informatie over de driewielfiets, de lage instapfiets, de duofiets en de rolstoelfiets. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u uw vragen stellen aan de leveranciers van diverse fietsen, een fysiotherapeut, Wmo-consulent en  fietsdocent. U kunt ook een proefrondje maken en de fietsen uitproberen. Wist u dat u uw eigen fiets om kunt laten bouwen naar een driewielfiets? Deze middag is informatief, er is dus geen aankoopverplichting en de toegang is gratis.

Fietsen is plezierig, u blijft in beweging en fietsen geeft u vrijheid. Wilt u lang(er), gezond(er) en vooral veilig(er) blijven doortrappen? Kom naar de Fietsontdekdag en laat u informeren.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024