StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:22-01-2013
Bijgewerkt op:29-02-2024 12:39

Maart

    

Theatergids Cultureel Montfoort:
Vier éénakters op 1 avond (toneel)
Zaterdag 2 maart, St Josephgebouw
Voorjaarsconcert (projectkoor)
Zaterdag 23 maart, RK-Kerk Johannes de Doper

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

Stadswandeling in Montfoort.  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van Montfoort? Neem dan deel aan een rondwandeling door Montfoort onder leiding van een kundige stadsgids. De route gaat langs de belangrijkste monumenten van de stad en duurt ca. 1,5 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon. De gids vertelt over het ontstaan van de stad, de verhalen van roemruchte burggraven en hun kasteel, waarom het Oude Stadhuis zo bijzonder is, over de knoperdraaiers en nog veel meer. 

Stichting Oud Montfoort (SOM) beschikt over 13 opgeleide gidsen. De SOM verzorgt ook rondleidingen en lezingen op afspraak, bijvoorbeeld voor families, vriendengroepen, verenigingen, scholen en bedrijven. Bij rondleidingen is ook ‘maatwerk’ mogelijk. Bijvoorbeeld door het combineren van onderdelen van verschillende rondleidingen, aangepaste aanvangstijd of tijdsduur of het bezoek aan een speciaal monument.

Meer informatie en boeken: www.oudmontfoort.nl/stadswandeling/
Tel.: 0348-472 485 of mail naar: info@oudmontfoort.nl

Expo van De Keizerstraat in Stadsmuseum de Knoperij
Tijdens de inventarisatie in de Oudheidskamer liep het expositiecomité tegen het Keizerstraatlied aan. Een lied gemaakt in 1945 waarin alle toenmalige bewoners van de Keizerstraat worden bezongen. Dat bracht het expositiecomité op het idee om de Keizerstraat met haar panden en markante bewoners eens in het zonnetje te zetten.

Het is niet helemaal zeker waar de naam Keizerstraat vandaan komt. Pas in de 17e eeuw komt het in de archieven voor. Daarvoor heette het Lapstraat. Het zou goed kunnen dat de straat is genoemd naar Keizer Karel V. De oostkant van de Keizerstraat bestond lange tijd voor een flink deel uit pakhuizen, omdat de achterzijde aan de Haven lag. Nu is het een echte woon-winkelstraat.

De kadastrale kaart van 1832 laat ons mooi zien welke families in deze straat woonden en wat hun beroep was. Opvallend is dat bijna alle namen nog steeds bekende Montfoortse familienamen zijn.

De expositie neemt u mee naar markante bewoners van de Keizerstraat. Veel oude panden zijn in de afgelopen eeuw gesloopt. Daarmee is het karakter wel veranderd. De bijzondere bewoners zijn gebleven en geven genoeg voer voor een interessante expositie. Wat te denken van garagebedrijf Van Jaarsveld die in de Keizerstraat startte, Dolderman , van Kortenhof, Rutges, van der Wijngaard, Wensing en Jacob en Sientje Kijzer ? Stuk voor stuk goed voor mooie verhalen. De expositie laat niet eerder getoond beeldmateriaal zien.

Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25 is op zaterdag geopend van 10.00-16.00 uur en op  woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30-16.00 uur. De toegang is gratis. Meer info op www.oudmontfoort.nl

Vanaf 1 maart is in Stadsmuseum De Knoperij een gastexpositie te zien van Marjolein Muilwijk. Haar werk bestaat uit objecten en "schilderijen" van gescheurd, gekreukt en geplakt papier, waardoor reliëf onstaat. De werkwijze is door haar zelf ontwikkeld. Zeker ook de moeite van een bezoekje waard!

Uitnodiging voor de ‘Jong van Geest’ viering op zaterdag 9 maart in de Johannes de Doper Kerk, Pastoor Spaanplein 2, Montfoort. In samenwerking met Pedro Jooren van de Steenfabriek Montfoort.

Het thema van de viering is: Passie! In maart zitten we midden in de veertigdagen tijd. De tijd waarop wij ons voorbereiden op Pasen. De tijd waarin hartstocht en lijden samengaan, de passietijd. Want passie heeft twee kanten:een lichte en een donkere. Hoe zit dat met jouw passie? Wanneer is jouw passie licht en mooi en wat is de keerzijde van jouw passie? Wanneer wij dit beeldend maken, wordt dit je vast helder. Pedro neemt ons mee in de beeldende wereld met legostenen. Wat zie jij? Wat is jouw verhaal? We gaan het samen ontdekken en bouwen!

Het is een interactieve viering met verhaal (gekoppeld aan bouwen!), muziek en gebed. Vanuit de Traditie naar het NU! Van 19.30-20.30 uur is iedereen (dus jong en oud) die dit wil meebeleven welkom! Na afloop is er een hapje en een drankje.

Zondag 10 maart is er een Spirituele Beurs in het St. Josephgebouw in Montfoort. Diverse disciiplines aanwezig, o.a.: Zielstekening met reading, Accesbars, Healers, Tarot, Numerologie, Stoelmassage, Voetreflexologie, Zandlezen, Handlezen, diverse mediums en verkoopstands. Geopend van 12.00-17.00 uur. Entrée € 3,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Consultprijs € 10,00. Info: Bob Post, tel. 06 40961181 (tussen 18.00 en 21.00 uur).

Vrijdag 22 maart geeft "Sterk Spul" een concert in het kader van het 15-jarig jubileum. Repertoire: Levensliederen, smartlappen en zeemansliederen. Het concert vindt plaats in het atrium van Antoniushof. Aanvang 15.00 uur. In de pauze koffie met jubileumcupcake voor € 2,00.

Zaterdag 23 maart Voorjaarsconcert

In samenwerking met de Vrienden van Johannes de Doper organiseren wij weer een Voorjaarsconcert onder leiding van Michiel Rozendal. Diverse soorten muziek zullen ten gehore gebracht worden. Van licht klassiek tot en met wereldlijke klanken.

Het concert vindt plaats in de RK kerk Johannes de Doper, aanvang 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. Toegangsprijs € 17,50. Tickets kunnen besteld worden via de website: www.cultureelmontfoort.nl

1e open Linschotens Kampioenschap Legpuzzelen
Op 23 maart a.s. vind in Dorpshuis de Vaart in Linschoten het 1e open Linschotens kampioenschap Legpuzzelen plaats. Welk team maakt als snelste de unieke Linschotense puzzel? In samenwerking met de Linschotense fotograaf Chris Gottenbos is de foto uitgezocht. Geïnteresseerden die niet mee willen doen, maar toch een puzzel willen, kunnen deze op voorintekening bestellen via vaartsoos@gmail.com. De puzzels worden na 23 maart uitgeleverd.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024