StartpaginaProgrammeringRSMKerst radiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Kerst radiobingo
Regionieuws
Agenda
  Januari
  Februari
  Maart
  April
  Mei
  Juni
  Juli
  Augustus
  September
  Oktober
  November
  December
  Agendapunt inbrengen

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:06-02-2013
Bijgewerkt op:27-11-2022 17:53

Januari

    

Elke woensdag van 10.00-12.00 uur organiseert SWOM Digicafé. Gratis inloop voor al uw digitale vragen in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 in Montfoort.

Elke 1e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in het Huis van Ervaring, Kasteelplein 7, Montfoort.

Elke 3e vrijdag van de maand inloop van 13.30-16.00 uur in het Repair Café in de Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36, Linschoten.

OPROEPJE: Montfoort had eens de hoogste winkeldichtheid per inwoner van Nederland. Je ziet nog steeds, in bepaalde straten in de binnenstad, dat er een groot raam aan de voorzijde van het huis zit. Hier was toentertijd in een kamertje dan bijv. een kleine kruidenierswinkel gevestigd. Veel mensen weten uit hun jeugd nog wel een winkel te herinneren die er nu niet meer is. Winkels waar mooie verhalen over de ronde doen, bijv. over markante winkeliers met eigenaardige trekjes. 

In Stadsmuseum De Knoperij  komt hierover in februari  een nieuwe expositie. Graag wil het expositieteam weten welke winkel u het meeste mist. Peter Versloot: “We zijn op zoek naar de winkels die de Montfoorters het meest missen. Welke zijn dat? Denk bijv. aan een bepaalde kruidenier, bakker, slager, snoepwinkel, schoenen- of kledingwinkel, wolwinkel…  Wat waren de bijzondere producten? Of was het de bediening of de klantenservice, die de winkel zo bijzonder maakte? Als mensen nog fotomateriaal hebben van deze winkels of winkeliers, dan zou het museum dat heel graag lenen voor deze expositie.“


Bakker Roel de Rijk

Piet van Rossum

Het is de bedoeling dat er 10 winkels worden uitgelicht in de tentoonstelling. Wilt u uw reactie sturen naar info@oudmontfoort.nl of loop even binnen bij De Knoperij.
Stadsmuseum De Knoperij aan de Keizerstraat 25 in de maand januari beperkt geopend: zaterdag van 10.00-16.00 uur. Wel is bezoek op afspraak mogelijk!
De toegang tot het museum aan de Keizerstraat 25 is gratis.
De huidige expositie over het Antonius, de ouderen- en wezenzorg duurt tot februari. Daarnaast is er de gasttentoonstelling van twee Montfoortse kunstenaars: ‘Glas in lood’ van Meja de Gelder en uiteenlopende werk van  Hans Bulder.  Meer info op www.oudmontfoort.nl

Gaat u mee op vakantie? SWOM organiseert jaarlijks een vakantiereis voor inwoners van Montfoort en Linschoten vanaf 55 jaar en ouder, die zelfstandig wonen en weinig tot geen hulp of verzorging nodig hebben. Zaterdag 3 juni t/m zaterdag 10 juni reist de groep af naar Hotel “Brinkzicht” in Vledder.

Gebruikt u een rollator? Dan kunt u die gewoon meenemen. Of helpt de thuiszorg u bij het aantrekken van uw steunkousen? De zorgverlener kan ook naar het hotel komen om u te helpen. Dit moet u wel zelf met uw zorgverlener regelen. Er is plaats voor maximaal 46 personen. Het volledige weekprogramma ligt voor u klaar bij de receptie van SWOM. Loop gerust even bij ons binnen om het weekprogramma op te halen.

Wilt u mee met deze gezellige groepsreis? Inschrijven kan op vrijdag 20 januari tussen 10.00-12.00 uur op het kantoor van SWOM. Twijfelt u nog? Wilt u eerst meer informatie? Neem gerust telefonisch contact op met een medewerker van team Welzijn, op werkdagen bereikbaar op 0348-469109.

Zondag 15 januari: Kindervoorstelling O BLUP oO. Een kleurrijke voorstelling over het boek “De mooiste vis van de zee”. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Volledige informatie te vinden op de website.

Aanvang 15.00 uur in Zalencentrum St. Joseph. Tickets via:  www.cultureelmontfoort.nl

Gaat u mee op vakantie?
SWOM organiseert jaarlijks een vakantiereis voor inwoners van Montfoort en Linschoten vanaf 55 jaar en ouder, die zelfstandig wonen en weinig tot geen hulp of verzorging nodig hebben. Zaterdag 03 juni t/m zaterdag 10 juni 2023 reist de groep af naar Hotel “Brinkzicht” in Vledder.
Gebruikt u een rollator? Dan kunt u die gewoon meenemen. Of helpt de thuiszorg u bij het aantrekken van uw steunkousen? De zorgverlener kan ook naar het hotel komen om u te helpen. Dit moet u wel zelf met uw zorgverlener regelen.
Er is plaats voor maximaal 46 personen. Het volledige weekprogramma ligt vanaf nu voor u klaar bij de receptie van SWOM. Loop gerust even bij ons binnen om het weekprogramma op te halen.
Inschrijven
Wilt u mee met deze gezellige groepsreis? Noteer dan alvast vrijdag 20 januari 2023 in uw agenda. U kunt zich tussen 10:00 en 12:00 uur inschrijven op ons kantoor voor de groepsreis. Twijfelt u nog? En wilt u eerst meer informatie, neem gerust telefonisch contact op met een medewerker van team Welzijn. Zij zijn  op werkdagen bereikbaar op 0348-469109.

Zaterdag 21 januari: Erik Neimeijer. Ruwe bolster, blanke pit. Gitarist en kunstenaar Erik Neimeijer brengt meer dan een oprechte ode aan Willie Nelson. Deze 87 jarige zanger is één van de beste Amerikaanse songwriters.  Een solo programma sfeervol gearrangeerd, waarbij Erik zichzelf begeleidt op piano en gitaar. Het decor bestaat uit schilderijen die Neimeijer speciaal voor deze voorstelling zal maken. Elk lied krijgt een eigen schilderij.

Aanvang 20.00 uur in Zalencentrum St. Joseph. Tickets via:  www.cultureelmontfoort.nl

 

    Meer berichten in deze categorie:
Juni (21-06-2017)
Mei (21-06-2017)
Oktober (12-03-2013)
November (06-02-2013)
September (06-02-2013)
Augustus (06-02-2013)
Juli (06-02-2013)
April (06-02-2013)
Januari (06-02-2013)
Maart (22-01-2013)
Februari (06-01-2013)
Agendapunt inbrengen (19-09-2008)


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
IndoMood


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022