Bijgewerkt op:25-03-2012 14:07

Montfoort tegen Excelsior’31 opnieuw met lege handen

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het opnemen tegen Excelsior’31, de nummer 10 op de ranglijst. De ploeg staat bekend als zeer wisselvallig, maar hoeft zich desondanks niet druk te maken als het gaat om promotie of degradatie.

Trainer Marinus Dijkhuizen had echter wel degelijk de nodige zorgen, want door schorsingen van Jeroen de Vlieger, Joost van Apeldoorn, Wouter Agterberg en  Mike van Oostrom moest er weer het nodige geschoven worden, vooral in defensief oogpunt . Positief was echter de terugkeer van Gerben Drost, Erwin v.d. Klis en Yorno Vork, die allen op de bank begonnen en in de slotfase van de competitie nog wel eens van grote waarde zouden kunnen zijn.

Door de nodige wisselingen ontbraken op cruciale punten de automatismen en daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Al in de 3e minuut was het raak toen Gradius Hempenius zijn ploeg op voorsprong zette.

Het was aan de slordigheid van o.a. Robert Wilens en Niek Davina te danken, dat de wedstrijd al niet ruim voor het rustsignaal was beslist. In de 44e minuut was het dan toch raak en was het Gerald Davina, die zijn ploeg op een veilige en ook verdiende voorsprong zette.

Wilde Montfoort nog uitzicht houden op minimaal een punt dan moest er wat gebeuren. Een dubbele wissel was het gevolg. Gerben Drost kwam in de wei voor Max Verweij en Erwin v.d. Klis nam de plaats in van Chanan Brandsma.

Even leek het er op, dat er sprake was een “gouden wissel “ toen Gerben Drost  de 2-1 aantekende . De vreugde was echter van korte duur, want 2 minuten later was het Robert Wilens , die de voorsprong verruimde naar 3-1 en in de 69e minuut was het Gerald ten Hove, die de wedstrijd met zijn doelpunt definitief op slot gooide. Een kwartier voor tijd maakte Yorno Vork verrassend snel zijn rentree.  Gerben Drost zorgde voor het slotakkoord, waardoor de eindstand op het scorebord verscheen van 4-2.

Ondanks dit verlies zijn er voor Montfoort nog steeds kansen om via de nacompetitie handhaving te bewerkstelligen. De ziekenboeg loopt langzamerhand leeg en als Montfoort de bekerwedstrijd op dinsdag 27 maart ongeschonden doorkomt kan Montfoort nagenoeg op volle oorlogssterkte aantreden tegen Spakenburg, dat zaterdag te gast is op Sportpark Hofland.

Eén ding is zeker, Montfoort zal zich zeker niet lijdzaam naar de slachtbank laten leiden. Gesteund door de supporters zal de thuisploeg er alles aan doen om tegen de aanstaand kampioen te stunten. De wedstrijd begint om 14.30 u.