Geplaatst op:04-12-2011
Bijgewerkt op:04-12-2011 17:51

Montfoort verliest van nieuwe koploper Rijnsburgse Boys

Vorige week slaagde Montfoort erin om tegen Noordwijk de punten mee naar huis te nemen.  Op die overwinning viel nauwelijks iets aan te merken. De vraag was of Montfoort tot eenzelfde stunt in staat was tegen Rijnsburgse Boys, de nummer 2 tot afgelopen zaterdag.

Onder het motto “Never change a winning team “ stuurde trainer Marinus Dijkhuizen dezelfde 11 als vorige week het veld in. Dat betekende, dat Joost van Apeldoorn en Gerben Drost vanaf de bank moesten toekijken.

Tot verbazing van iedereen lag de bal al  29 seconden na het eerste fluitsignaal van de warrig fluitende scheidsrechter van Duijn in het doel van Montfoort. Het was Joost Kuhlman, die van Jeroen de Vlieger en Mike van Oostrom vrije doorgang kreeg en de bal inspeelde op de geheel vrijstaande Jeffrey de Winter, die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan en de 1-0 aantekende.

Montfoort leek zich vrij snel van deze tegenslag te herstellen . Aanvoerder de Vlieger nam de toegekende vrije trap op de rand 16 meter voor zijn rekening, maar het was doelman Richard van Nieuwkoop die zijn knuisten tegen de bal kreeg en daarmee de gelijkmaker voorkwam.

Veertien minuten later  was het opnieuw raak en was het opnieuw Jeffrey de Winter, die uit de rebound na een schot van Damiano Schet vrij kon intikken en daarmee leek de wedstrijd op voorhand gelopen. De 2-0 was ook de ruststand.

Na de rust nam de thuisploeg enigszins gas terug en bleven het aantal kansen beperkt, waardoor Montfoort iets beter in de wedstrijd kwam. In de 64e minuut was het echter Damiano Schet, die , na opnieuw een verdedigingsfout aan Montfoortzijde , de wedstrijd definitief op slot leek te gooien.

Leek, want in de 70e minuut was het Wouter Agterberg, die tegen scoorde. De ploeg van Marinus Dijkhuizen putte daar de nodige moed uit en slaagde er zelfs in de nodige kansen te creëren. Op dat moment blijkt dan eens te meer, dat ploegen, die in een neerwaartse spiraal zitten , het geluk tegen hebben. Daarbij kwam nog dat keeper Richard van Nieuwkoop deze middag een behoorlijke sta-in-de-weg was en scheidsrechter van Duijn een loepzuivere  strafschop over het hoofd zag. Montfoort drong aan en liet bij vlagen zien te goed te zijn voor directe degradatie.

Doelpunten bleven echter uit, althans voor Montfoort, want plotseling was daar in de 90e minuut Jos van Beuningen, die met een schitterend indraaiend schot doelman Johan Verkerk wist te verschalken. Het verzet was bij Montfoort hierbij definitief gebroken en het was uiteindelijk Martijn Gootjes, die de eindstand op 5-1 bracht.

Ook dit keer viel de schade weer mee, want ook de concurrentie morste de nodige punten, waardoor Montfoort bij een positief resultaat in de laatste wedstrijd thuis tegen het SVZW van Hans Kraaij jr. wel eens met een goed gevoel de korte winterstop in kan gaan.

Wel is daarbij te hopen, dat de hamstringblessure van middenvelder Bilal Laoikili meevalt en ook Andy van Vliet en Nick Koppers hersteld zijn van hun blessure. Eén ding is zeker, Montfoort zal in deze laatste wedstrijd voor de winterstop er voor 120 % tegenaan moeten gaan en een ieder is er van overtuigd, dat de aan het eind van het seizoen vertrekkende Marinus Dijkhuizen zijn jongens tot op het  bot weet te motiveren.

Ook de supporters zijn nu al druk bezig met deze wedstrijd en zullen als één man achter hun “Orange Machine “staan.