StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:19-10-2023
Bijgewerkt op:19-10-2023 10:15

Ondermijning steeds groter probleem bij boeren en tuinders

Bron: LTO Noord Communicatie
  

Ondermijning is een groter wordend probleem bij boeren en tuinders.
Bij LTO Noord komen steeds meer signalen binnen van leden die zeggen benaderd te zijn voor het huren van leegstaande schuren. LTO Noord trekt daarom aan de bel voor een veilig buitengebied. Ook begint in december een vertrouwenspersoon bij de organisatie waar boeren en tuinders terecht kunnen als zij last hebben van ondermijning.

Het platteland wordt door drugscriminelen gezien als een walhalla. Veel ruimte, weinig toezicht en welwillende agrarische ondernemers. Drugscriminelen benaderen bedrijven waar (leegstaande) schuren zijn. Deze willen zij huren om te gebruiken voor opslag van illegale zaken.

‘Dit is en wordt een steeds groter probleem. Boeren herkennen de signalen van ondermijning namelijk niet altijd. Wanneer is iets een zakelijk voorstel en wanneer is het illegaal. Ook liggen er bepaalde verantwoordelijkheden bij het verhuren van schuren. Deze zijn niet altijd bekend. De vertrouwenspersoon bij LTO Noord kan hierin helpen’, aldus Henk Hulshoff, regiobestuurder bij LTO Noord.

Leegstaande schuren
Boeren en tuinders die stoppen met hun agrarische bedrijfsvoering hebben vaak te maken met leegstaande schuren. In de toekomst kunnen dit er nog meer worden doordat er grote veranderingen gaande zijn in het buitengebied. Herbestemming van deze schuren is daarnaast vaak lastig.  LTO Noord doet een oproep aan overheden om maatwerk te bieden als het gaat om herbestemming. Zonder daarbij de huidige omgeving negatief te beïnvloeden.

Er moet economische activiteit blijven. Als provincies snel meewerken in herbestemming dan kunnen schuren afgebroken worden of omgebouwd worden tot iets anders. Daarmee ga je verloedering tegen én is er minder gelegenheid voor kwaadwillende om daar iets illegaals te ontwikkelen”, aldus Henk Hulshoff.

Vertrouwenspersoon
Door de inzet van een vertrouwenspersoon wil LTO Noord informatie over ondermijning delen met haar leden. De vertrouwenspersoon is daarbij het eerste laagdrempelige aanspreekpunt bij vragen en eventueel verdachte situaties. Hij of zij zal informatie gegeven worden over wat ondermijning is, hoe je het kunt herkennen en wat er tegen te doen is. Daarnaast zal de vertrouwenspersoon de ondernemer ondersteunen door middel van het voeren van gesprekken, het geven van inzicht en het aanreiken van eventuele oplossingen. De acties die ondernomen worden zijn altijd op initiatief van de ondernemer.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024