StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:01-07-2024
Bijgewerkt op:01-07-2024 09:40

Wedstrijdverslag om de Jeva Bokaal zaterdag 29 juni 2024

Bron: Polsstokbond Holland
  

In een zonovergoten Polsstokkerdam werd zaterdagmiddag gesprongen om de JEVA-bokaal. Sinds 2008 wordt deze wedstrijd gesponsord door het metaalbewerkingsbedrijf JEVA, gevestigd in Lopik en eigendom van de broers Wilco en Gerco van Amerongen. De eerstgenoemde, niet onbekend om zijn geschiedenis als topspringer, wist in zijn volledige juniorentijd de bokaal steeds terug te brengen naar Lopik. Nu was hij tijdens de wedstrijd vooral actief als coach voor Jaco de Groot (Kamerik, foto), die met een afstand van 20.70m de overwinning behaalde. Deze winnende sprong moest echter tot de finale op zich laten wachten.

De toon werd aanvankelijk gezet door Ricardo Faaij (Haastrecht), die met 20.50m in zijn eerste sprong zijn persoonlijk record uit 2017 wist te verbreken. De derde plek werd bemachtigd door thuisspringer Reinier Overbeek (Benschop) met een afstand van 20.08m.

Dames
Zus Fabienne Overbeek (Benschop) klasseerde zich nog hoger en veroverde de hoogste plek op het erepodium. Clubgenoot Joriene Baas uit Oudewater wist zich aanvankelijk als hoogst geklasseerde te plaatsen voor de finale met een afstand van 15.61m. In de finale wist Overbeek hier echter een schepje bovenop te doen en zette de wedstrijd naar haar hand met een afstand van 16.11m. Tessa Kramer (Amersfoort), voorheen springster bij de Frysk Ljeppers Boun en nu alweer in haar tweede seizoen in Holland, eindigde op de derde positie met een afstand van 15.39m.

Junioren
Bij de junioren ging de titel naar Hidde van Dam (Montfoort), die met een afstand van 20.63m met ruime overmacht de wedstrijd wist te winnen. Van Dam staat dit seizoen ruim aan kop in het ABZ Diervoeding-klassement en verstevigde die positie opnieuw. Desalniettemin was een tweede plaats zeker niet onverdienstelijk voor Harmen Timmerarends (Montfoort) meteen afstand van 18.57m. Ruben van Eijk (Haastrecht) wist zich nipt voor Wessel Schenk (Schoonhoven) te plaatsen voor de finale, maar bleef daar steken op 17.41m, goed voor een bronzen plak.

Jongens
Bij de jongens zit het springersveld dit seizoen dicht op elkaar, wat voor de nodige wedstrijdspanning zorgt. Dit keer was de winst voor Sander Kastelein, nipt voor zijn clubgenoot Thomas Meijer, beide van de afdeling Zegveld. Met 16.06m en 16.00m wisten zij respectievelijk plek één en twee te bemachtigen. Daarachter volgde ABZ Diervoeding-klassementsleider Jelle de Ruijter (Oudewater), die in de gele trui met een afstand van 15.47m als derde eindigde.

Meisjes
Bij de meisjes is dit seizoen Gemma van Oosterom met overmacht de beste. Ook nu won zij met 13.24m. Kort daarop volgden Tessa van Vliet en Esther Wesselink met respectievelijk 13.17m en 13.14m.

Winsum
Volgende week verschuift het wedstrijdtoneel naar het hoge noorden, waar in Winsum, traditioneel het toneel van het Frysk Kampioenschap, nu ook de organiserende vereniging van de tweekamp is. Om twee uur 's middags zal het startsignaal klinken voor de enige teamwedstrijd van het seizoen. De beste springers van de Polsstokbond Holland nemen het dan op tegen de beste springers van de Frysk Ljeppers Boun.

Uitslagen en stand
Alle uitslagen zijn te vinden via de volgende link:https://pbholland.com/index.php/uitslaginfo/?id_wedstrijd=4606

De stand in het ABZ diervoeder klassement kunt u vinden via de volgende
link
https://pbholland.com/index.php/klassementenoverzicht-details/?id_klassement=175&id_org=3&jaar=2024

De foto is gemaakt door Erik van Kordelaar

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024