StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:14-10-2022
Bijgewerkt op:14-10-2022 10:13

Renovatie draaibrug Montfoort gestart

Bron: Persbericht Rijkswaterstaat
    

Verkeershinder tot april 2023
kijk mee via livestream naar uithijsen brug op 22 oktober 2022

Dit najaar wordt de draaibrug Montfoort gerenoveerd. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart. Zo zijn de werkterreinen in gericht en is 12 oktober een tijdelijke hulpbrug voor (brom)fietsers, voetgangers en de hulpdiensten in gebruik genomen. De renovatie duurt tot april 2023. Tot die tijd moet het autoverkeer omrijden via de N204 en N228 en rekening houden met 5 minuten extra reistijd.

Het draaiende gedeelte van de draaibrug wordt op een externe locatie gerenoveerd en in het weekend van 21 tot 23 oktober 2022 eruit gehaald met een hijskraan. Dit bijzondere schouwspel is voor iedereen te volgen via een livestream.

Veilig kijken op afstand

Om veilig te kunnen werken is tijdens het hijsweekend de omgeving rond de draaibrug Montfoort afgezet met bouwhekken. Er is ter plekke dan ook weinig ruimte waar de werkzaamheden veilig te bekijken zijn. Om dit bijzondere schouwspel toch te kunnen volgen, is het uithijsen van de draaibrug Montfoort te volgen via een livestream. Zaterdag 22 oktober is op www.rws.nl/draaibrugmontfoort een link naar de webcam te vinden.

Verkeershinder IJsselplein en Onder de Boompjes 21-23 oktober
Voor het uithijsen van de draaibrug Montfoort is een grote hijsopstelling nodig. Dit veroorzaakt in Montfoort de volgende verkeershinder:

·Van vrijdag 21 oktober 19.00 uur tot en met uiterlijk zondag 23 oktober 19.00 uur is het IJsselplein en de toegang vanaf het IJsselplein naar de IJsselkade afgesloten voor alle verkeer. De IJsselkade is voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten bereikbaar via de tijdelijke hulpbrug.

Onder de Boompjes is afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 22 oktober 06.00 uur tot en met uiterlijk zondag 23 oktober 19.00 uur.Tijdens de werkzaamheden is het niet te voorkomen dat er geluidshinder ontstaat. Er wordt gewerkt van 06.00 uur tot 19.00 uur. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, verwachten we op zondag 23 oktober niet te hoeven werken.

Tijdelijke hulpbrug


Foto Nettie Kuijer

Vanaf woensdag 12 oktober 17.00 uur is de draaibrug Montfoort afgesloten voor al het verkeer en is een tijdelijke hulpbrug in gebruik genomen. (Brom)fietsers, voetgangers en de hulpdiensten maken vanaf 12 oktober gebruik van deze tijdelijke hulpbrug. Aan het begin en einde van de brug zijn paaltjes geplaatst, zodat autoverkeer er niet overheen kan. Het autoverkeer rijdt vanaf 12 oktober tot april 2023 om via de N204 en N228.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de renovatie van de draaibrug Montfoort: www.rws.nl/draaibrugmontfoort

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Tussen 12 en 2 met Kees en Dre


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022