StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:07-12-2021
Bijgewerkt op:07-12-2021 10:35

Stadsmuseum Montfoort wint Erfgoedvrijwilligersprijs van 5.000 euro

Bron: Peter Versloot
  

In een spannende finale heeft Stadsmuseum Montfoorts de tweede prijs gewonnen bij de verkiezing Erfgoedvrijwilligersprijs 2021. Het levert de jonge stichting een bedrag van € 5.000 op. De prijs is door de minister van OC&W ingesteld om vrijwilligers in de erfgoedsector in het zonnetje te zetten.

De juryvoorzitter Kathleen Ferrier reikte namens minister Van Engelshoven van het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de prijs uit. De winnaar ‘Helden van Vele Handen’ met maar liefst 20.000 vrijwilligers kreeg de meeste stemmen van het publiek. Deze organisatie helpt al meer dan 10 jaar met het digitaal ontsluiten van archieven voor het grote publiek  en ontving de hoofdprijs van € 10.000. De derde prijs ging naar ‘Bloemencorso Sint Jansklooster’.

De voorzitter van de jury Kathleen Ferrier: “Bij de vrijwilligers van het stadsmuseum De Knoperij viel de diversiteit van de groep op. De groep slaagt er zeer goed in om de kennis van het cultuurhistorisch erfgoed van generatie op generatie over te dragen en is erg creatief omgegaan met de museum activiteiten in de corona-periode.”

Een onafhankelijke jury had moeite om uit de 50 inzendingen drie teams te nomineren voor de finale.  De kwaliteit van de inzendingen was erg hoog en uiteenlopend.

Voorzitter Lex van Wijk van de Stichting Oud Montfoort is supertrots op alle vrijwilligers: “Deze dag is een hoogtepunt in onze nog korte geschiedenis. En een grote pluim voor onze vrijwilligers. De helft van de prijs zal worden besteed aan kennisoverdracht in het vrijwilligerswerk. Van de andere helft willen we graag een knopendraaiersbank ontwikkelen zodat iedereen in het stadsmuseum zelf een benen knoop kan maken”

Het stadsmuseum is elke woensdag open van 10-13 uur en op vrijdag en zaterdag van 10-16 uur.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024