StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:05-10-2021
Bijgewerkt op:05-10-2021 21:17

Uitbreiding aantal testbussen in de regio

Bron: GGDrU
    

Vanaf 1 oktober worden er meer mobiele testbussen ingezet om in de regio Utrecht coronatesten af te nemen. Naast de grotere vaste testlocaties in Amersfoort, Utrecht, Veenendaal en kleine locaties in Overvecht en Woudenberg, krijgen de meeste gemeenten in de regio een mobiele testlocatie. Inwoners met corona gerelateerde klachten kunnen op vaste dagen en tijden, met en zonder afspraak terecht op alle testlocaties.

Fijnmazig testen is niet nieuw in de regio. In november 2020 werd al gestart met een pilot met 3 testbussen. Omdat een aantal vaste testlocaties werd gesloten wordt het aantal mobiele bussen uitgebreid. Door dichtbij inwoners te testen wordt de drempel om een test te laten afnemen zo laag mogelijk gehouden. Op iedere testlocatie is vrije inloop mogelijk, veel testmogelijkheden bevinden zich op A-locaties qua zichtbaarheid en toegankelijkheid. De bus staat op vaste dagen en dagdelen in de gemeenten. Ook is op iedere locatie de mondspoeltest  beschikbaar voor volwassenen en kinderen waarbij de reguliere neus-keelafname niet of lastig uit te voeren is. Dit geldt ook voor de bussen. Lees hier meer informatie over de mondspoelkit Nieuwsbericht: GGD regio Utrecht: (ggdru.nl).

De planning van de bussen is te vinden op de website via Coronatest | Teststraat | Testbus | testlocaties provincie Utrecht: GGD regio Utrecht (ggdru.nl). Deze planning is tot en met 9 oktober van kracht en wordt daarna eventueel aangepast.

Naast de mobiele bussen wordt gewerkt aan het openen van een aantal fijnmazige vaste testlocaties in winkelgebieden. Naar verwachting openen deze locaties midden oktober. Meer informatie hierover volgt te zijner tijd.

De GGDrU testlocaties nemen alleen testen af bij klachten. Testen voor toegang kan niet bij de GGD. Kijk voor meer informatie www.testenvoortoegang.org.

 

 

 

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2022