StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:23-05-2018
Bijgewerkt op:23-05-2018 21:03

Woerden weer voor even garnizoensstad

Bron: Stichting Veteranen Lopikerwaard
  

Op initiatief van de Stichting Veteranen Lopikerwaard en in samenwerking met de Koninklijke Landmacht en de gemeente woerden vindt er op 25 mei op het Kerkplein in Woerden een grootse openbare militaire beëdiging plaats.

“Ík beloof trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht, dat beloof ik”.

 Met het uitspreken van deze woorden op het Vaandel, worden een 40 tal militairen van de Koninklijke landmacht in het openbaar beëdigd. Door de beëdiging in de openbaarheid te doen laat de koninklijke landmacht zien, dat ze letterlijk midden in de maatschappij staan.

Deze gebeurtenis wordt omlijst door ceremonieel en volgens protocol uitgevoerd. Het evenement wordt muzikaal begeleid door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.

 Militairen dienen na hun opleiding zo snel mogelijk beëdigd te worden alvorens zij uitgezonden kunnen worden en aan hun carrière kunnen beginnen. Zonder het afleggen van de eed of belofte mag een militaire niet uitgezonden worden. Voor een militair is het afleggen van de eed of belofte van zeer grote betekenis.

Het merendeel van de militairen die op 25 mei beëdigd gaat worden, zijn werkzaam bij het regiment Bevoorrading – en Transporttroepen. Deze eenheid is gespecialiseerd in het verplaatsen van grote hoeveelheden goederen en materiaal onder alle omstandigheden.

Woerden heeft een rijke militaire geschiedenis. Veel plekken in Woerden verwijzen daarna, soms letterlijk, zoals het Kazerneplein, het Arsenaal, het Exercitieveld en Defensie eiland. Niet te vergeten de verdedigingswerken uit de oudheid de Singel en het Kasteel. Alles met een eigen verhaal.

Wat te denken dat defensie nog tot in de jaren 60 van het defensie eiland gebruik maakte.

De Stichting Veteranen Lopikerwaard nodigt de in Woerden, Lopik, Oudewater, Montfoort en IJsselstein woonachtige veteranen uit om bij dit bijzondere evenement aanwezig te zijn. Het evenement begint rond 10.30 uur op het Kerkplein in Woerden.

Het evenement is verder natuurlijk voor iedereen toegankelijk.

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024