StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:10-05-2018
Bijgewerkt op:10-05-2018 12:13

Doet de beoogde coalitie van de gemeente Montfoort recht aan de kiezerswens?

Bron: Open brief A. Zijlstra
    

De op handen zijnde coalitiebesprekingen met de VVD, PAK, D66 en IB dreigt een poppetjes affaire te worden en doet naar mijn geen recht aan de kiezerswens

Vóór de verkiezingen was een herenakkoord afgesloten tussen het PAK & D66. Het PAK wenste zich daar niet aan te houden en D66 stapte uit de coalitie besprekingen.

Ook is voor de kiezer totaal onbegrijpelijk dat twee verliezende partijen (IB en D66) in eerste aanleg werden gevraagd om een coalitie te gaan vormen.

Dit is nog niet alles:

  • Uit welingelichte bron is vernomen dat Inwonersbelangen (IB) haar veto uitspreekt over de gedroomde wethouder (Weierink). De VVD gaat vervolgens door de knieën en voldoet aan de wens van IB. Let wel, IB is de grootste verliespartij en trekt nu wel een erg grote broek aan. 
  • Het PAK heeft haar weigering uitgesproken om met Lokaal Montfoort (lees oud wethouder Rob Jonkers) samen te gaan werken ondanks het feit dat het onomstotelijk vaststaat dat problemen vanuit het verleden(Blokland affaire) door een onafhankelijke partij is weerlegd, of is het een persoonlijke vete?
  • De VVD laat de kans liggen om met een goed ingevoerde Wethouder (Lees Jan Vlaar) bij voorbaat al af te wijzen om rede van de wat onhandige opmerking van Dhr. Vlaar over chantage. 

Ik heb dan ook de indruk dat er oude vetes worden uitgevochten en het zeker niet meer om de inhoud gaat. 

De kiezer heeft geen behoefte aan ruzies en elkaar trachten vliegen af te vangen. Er moet beleid gevoerd worden wat zeker niet met een gekunstelde coalitie.

De gemeente Montfoort heeft behoefte aan realistische oplossing voor onze toch wel armlastige gemeente. We hebben sterke bestuurders met actuele kennis van zaken in huis maar door het poppetjes gedrag staan deze nu aan de zijlijn.

Wellicht wordt het tijd voor een onafhankelijke formateur die mensen verenigd op basis van kunde en niet op basis van onderbuikgevoel en oude vetes!

Ad Zijlstra

Montfoort, 7 mei 2018

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Kijken:       Foto's:
          RSM Tekst-TV kijken          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Cross Roads
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019