StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:01-05-2018
Bijgewerkt op:01-05-2018 21:10

D66 Montfoort stapt uit collegeonderhandelingen

Bron: D66 C. Schrijver
    

D66 heeft besloten uit de onderhandelingen voor een nieuw college te stappen. Hieronder staat waarom dat is.

D66 is een van de vier politieke partijen uit Montfoort die meedoen aan de onderhandelingen voor een nieuw raadsprogramma. De gesprekken gaan in een goede sfeer en inhoudelijk voeren de overeenkomsten de boventoon. Het ziet er dan ook naar uit dat er een mooi raadsprogramma komt waar D66 zich bij aan kan sluiten.

Bij een nieuw raadsprogramma horen natuurlijk ook nieuwe wethouders. Met Progressief Akkoord heeft D66 afgesproken om één gezamenlijke wethouder voor te dragen. Om op een zorgvuldige manier tot de juiste kandidaat te komen, is daarvoor door de twee partijen een sollicitatieprocedure gestart.

Omdat het daarbij over personen gaat, kan er geen gedetailleerd verslag van die procedure gedaan worden. Feit is dat er op enig moment verschil van mening is ontstaan tussen Progressief Akkoord en D66 over het verloop van de procedure en daarmee de zorgvuldigheid ervan. Daar hebben beide partijen meerdere keren intensief over gesproken, maar dat heeft helaas niet geleid tot het wegnemen van het meningsverschil.

Montfoort heeft snel een nieuw college nodig. Daarom is het goed dat de onderhandelingen zo snel mogelijk worden afgerond. D66 wil niet dat het meningsverschil met Progressief Akkoord een snelle collegevorming in de weg staat. De andere drie partijen in de besprekingen hebben samen een meerderheid van 8 zetels. Zij kunnen dus zonder D66 een nieuw college vormen.

Daarom heeft D66 besloten niet meer mee te doen met de onderhandelingen voor een nieuw raadsprogramma en bijbehorend college. Wij staan nog steeds inhoudelijk achter de plannen zoals ze op dit moment op de onderhandelingstafel liggen. D66 zal de komende vier jaar de samenwerking blijven zoeken met alle partijen in de gemeenteraad van Montfoort.

 

    


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Kijken:       Foto's:
          RSM Tekst-TV kijken          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

ONVI

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Cross Roads
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2019