StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:24-12-2017
Bijgewerkt op:24-12-2017 15:00

Rijbewijzen ingeleverd na negeren rode kruizen en spookrijden op A2

Bron: RTV Utrecht
    

Twee bestuurders hebben zaterfag 23 december hun rijbewijs moeten inleveren nadat ze op de A2 eerst rode kruizen negeerden en vervolgens gingen spookrijden. Dat meldt de politie.

De Leidsche Rijntunnel was vanwege werkzaamheden dicht voor het verkeer dat van Amsterdam naar Utrecht reed. In plaats van de hoofdrijbaan, moest daarom tijdelijk de parallelbaan gebruikt worden. Dat stond boven de weg aangegeven met rode kruizen.

Spookrijden
Volgens de politie negeerden drie automobilisten deze rode kruizen enkele kilometers lang, tot ze bij de afgesloten tunnel aankwamen. Daar konden ze niet meer verder, waarop de bestuurders omkeerden en al spookrijdend met flinke snelheid terugreden naar de splitsing van de hoofdrijbaan en de parallelbaan.

Rijkswaterstaat zag dit gebeuren en heeft toen de parallelbaan afgesloten. De ingeschakelde politie kon vervolgens de bestuurders aan de kant zetten. Twee van de drie zijn getraceerd en meegenomen. Zij zijn voorlopig hun rijbewijs kwijt.

Excuses
Op Facebook biedt de politie excuses aan andere weggebruikers aan. "Stond je gisteren ook voor een dichte tunnel op de A2? Oorzaak: drie spookrijders met hoge snelheid op de A2. Excuus voor de mensen die even in de file hebben gestaan, maar in dit soort situaties vinden wij het noodzakelijk dat de bestuurder worden aangesproken op de hun gedrag en gevaren."

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018