StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoHollandse ArtiestenavondRegionieuwsAgendaMenu van de Maand
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Hollandse Artiestenavond
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda
Menu van de Maand

Reclame

Adverteren op de website van RSM

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

ZoekenGeplaatst op:10-05-2017
Bijgewerkt op:10-05-2017 20:58

IJsselsteinse politiek verbolgen over opstelling Montfoort

Bron: di 9 mei 2017, 16:12 Zenderstreek editie IJsselstein
    

IJsselstein - - Het 'hUWelijks' samenwerkingsverband tussen IJsselstein en Montfoort staat onder druk. Zeker nu Montfoort de verantwoordelijkheid voor het debacle bij IJsselstein legt. Dat valt slecht bij de IJsselsteinse politiek

Montfoorts wethouder financiën Vlaar noemde de onderzoeken naar UW Samenwerking een afleidingsmanoeuvre, stelde dat IJsselstein de accountant naar huis stuurde en wil een accountantsonderzoek als bevestiging dat IJsselstein verantwoordelijk is voor de miljoenentekorten. Volgens Montfoort spitsen de problemen zich toe op administratie en aansturing.

Wethouder Van den Berg is onaangenaam verrast: "Samenwerken moet je samen willen en we moeten er samen beter van worden. Dat is niet bereikt. Of dat haalbaar is onderzoeken we nu."

Het CDA is verbaasd over de uitspraken van Vlaar. "Dat IJsselstein de accountant weg heeft gestuurd is feiten verdraaien en de Montfoortse raad onjuist informeren. Het is vooral in het belang van IJsselstein dat UW Samenwerking snel op orde komt; we betalen 72 procent van de kosten."

D66 betreurt de houding van de raad van Montfoort. "We moeten eerst het benchmarkonderzoek afwachten voordat we gemotiveerd kunnen stoppen. We zijn voor samenwerking in de regio zoals ook elders gebeurt. Veel gemeenten werken al succesvol samen."

GroenLinks vindt de Montfoortse reactie jammerlijk en onverantwoord. "Jammer door het wantrouwen, dat de dialoog niet bevordert. Onverantwoord omdat UW Samenwerking een gezamenlijke regeling is: daar zitten we samen in en zijn we samen voor verantwoordelijk. We zullen elkaar moeten vertrouwen en moeten praten in plaats van stellingen betrekken."

De SP is van mening dat juist Montfoort de kop in het zand steekt. "Het is naïef dat de raad van Montfoort het toelaat dat de zwarte piet naar IJsselstein wordt gespeeld zonder dat ze hun eigen- en ons gezamenlijke handelen onder de loep durven nemen."

Volgens de LDIJ vraagt Montfoort, met de uitspraken van Vlaar, de scheiding aan. "Montfoort legt de problemen heel makkelijk op ons bord, terwijl ze gelijktijdig naar de toekomst blijven kijken; als IJsselstein maar driekwart van de kosten blijft betalen." 

De VVD vindt dat het college van Montfoort de samenwerking frustreert door zich in het openbaar negatief uit te laten over IJsselstein. Dat is slecht voor de ambtenaren en de inwoners die hiervoor de rekening betalen. Het benchmarkonderzoek zal de haalbaarheid van de samenwerking uitwijzen." 

Naar de mening van de PvdA komen de uitlatingen niet collegiaal over. "Of de houding terecht is kunnen wij niet beoordelen; het is de mening van Montfoort die we moeten respecteren." 

De ChristenUnie is verrast. "Het onderzoek helpt juist bij het vinden van een oplossing. Met een vinger wijzen naar IJsselstein is vreemd. Laten we samen kijken of er nog een vonkje liefde is."

 

    


Kijken en luisteren

Reclame


Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2017