StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:12-03-2017
Bijgewerkt op:12-03-2017 14:19

Onderzoek en enquête naar debacle samenwerking met Montfoort

Bron: AD Groene Hart
  

D66 en GroenLinks dienden in de raad van gisteravond gezamenlijk een motie waarin gevraagd om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de tekorten en naar de processen en verantwoordelijkheden binnen de ambtelijke samenwerking.

IJsselstein krijgt een extern onderzoek naar de tekorten bij de ambtelijke samenwerking met Montfoort. Ook worden de voorbereidingen getroffen voor een raadsenquête.

Het debacle van de ambtelijke samenwerking met Montfoort leidde eind januari en begin februari tot het opstappen van drie wethouders. Eerst wethouder Huib Veldhuijsen, die zich verantwoordelijk voelde voor de gebrekkige informatievoorziening rond de ambtelijke samenwerking. Daarna de wethouders Vincent van den Berg en Marijke van Beukering, die opstapten nadat over 2016 een tekort van 1,1 miljoen euro op de ambtelijke samenwerking bekend was geworden. In november was ook ook een tekort aan het licht gekomen van 1,7 miljoen voor de jaren 2017, 2018 en 2019. 

Het onderzoek, dat 30.000 euro kost, heeft volgens de initiatiefnemers als voordeel dat er snel gestart kan worden en dat de onderzoekers onafhankelijk zijn. Volgens PvdA en LDIJ, die als enige partijen tegen het voorstel stemden, zitten er ook nadelen aan: zo is er bij een onderzoek geen verschijningsplicht en kunnen getuigen niet onder ede gehoord worden. De partijen vinden daarom dat er hoe dan ook een raadsenquête, die net als het onderzoek 30.000 euro kost, moet komen. 

Een ruime meerderheid van de partijen - naast PvdA en LDIJ ook CDA, VVD en SP - is het met hen eens en vindt dat er hoe dan ook ook een raadsenquête moet komen om de onderste steen boven te krijgen. Alleen GroenLinks en D66 vinden dat het van de uitkomst van het onderzoek moet afhangen of er nog wel een raadsenquête moet komen. De ChristenUnie vindt het vooral belangrijk dat de benodigde informatie boven water komt.

Het college komt nu met een reactie op het initiatiefvoorstel voor een raadsenquête. Daarna wordt dit behandeld in cluster en raad. De initiatiefnemers, die pleiten voor een zo breed mogelijke samenstelling van de enquêtecommissie, hopen dat de enquête uiterlijk november gereed is.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop jazz


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024