StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

www.lokaalmontfoort.nl

Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:07-02-2017
Bijgewerkt op:07-02-2017 16:09

Montfoort op de kaart

Bron: Lokaal Montfoort
    

Op maandag 30 januari werd in de gemeenteraad gesproken over hoe we Montfoort op de kaart kunnen zetten. Helaas moet worden geconstateerd, dat er met een budget van €10.000,- weinig op een kaart kan gebeuren. Op een totale oppervlakte van 38,25 km2 wil men slechts een paar honderd meter gaan ontwikkelen. En slechte zaak volgens raadslid Jonkers, want er zijn veel meer mogelijkheden.

 De lieve Vrouwengracht

De start van de Lieve Vrouwengracht is wel een aardige geste, maar zonder eerst een verkeerscirculatieplan te maken is dit niet wenselijk.

Daarenboven is het juist déze straat die de breedste stoepen heeft en volstaat de toegankelijk met het herstraten van de stoepen wat naar onze mening bij het normale wegenonderhoud behoord.

Het Jansplein en onder de boompjes.

Het beschikbaar stellen van € 10K is nauwelijks voldoende voor een terdege onderzoek, dus direct en zichtbaar resultaat is met dit budget niet te verwachten. Wel kan men tevreden zijn dat de gemeente de eerste aanzet hiertoe al heeft gegeven.

Het autovrij maken van de binnenstad 

De Hoogstraat en de Keizerstraat autovrij zou de ultieme oplossing zijn voor de toegankelijkheid van de binnenstad en zal zeker een uitnodiging zijn voor alle inwoners om de binnenstad weer eens te bezoeken. De voorwaarde die je hieraan moet verbinden is het op korte loopafstand beschikbaar maken van een parkeerterrein voor het winkelend publiek. Er zijn heeft hiervoor al suggesties gedaan. 

Er zijn weliswaar wat proeven gedaan doch de uitkomsten hadden geen wetenschappelijke onderbouwing en zijn vaak gestoeld op het onderbuikgevoel.

Het milieu

Een actueel item is het milieu/gezondheid. Direct hiermede verband houdend is het fijnstof binnen Montfoort.

Het gevoel zegt dus dat - zeker in de Hoogstraat - dit probleem aanzienlijk is. Maar ook hier moet e.e.a. wetenschappelijk worden aangetoond en het tijdelijk plaatsen van de zogenaamde “snuffelpalen” kunnen zeker een uitkomst bieden om e.e.a. voor eens en voor altijd vast te kunnen stellen in hoeverre de norm wordt overschreden.

Slotconclusie:

Wij willen graag aangeven dat de aanpak van de binnenstad geen “hap snap” beleid kan zijn, maar dat alle denkbare onderwerpen (Verkeer, milieu, middenstand, aantrekkelijkheid etc.) dient te worden meegewogen. Nu de zaken weer dreigen te versnipperen en er geen masterplan voorhanden is, zijn wij bang dat er voor de bühne wat in de marge gedaan gaat wordt wat wellicht later, bij het voortschrijdend inzicht, weer teniet gedaan wordt.

Voor actuele ontwikkelingen en kernpunten van Lokaal Montfoort kijk tevens op www.lokaalMontfoort.nl 

 

    


Kijken en luisteren

Reclame

CDA Montfoort - Met en voor elkaar

VVD - Orde op zaken

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma
Nu op RSM:

Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2018