StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:21-07-2015
Bijgewerkt op:21-07-2015 09:16

Bestrijding Aziatische tijgermug in Emmeloord en Montfoort

Bron: AgriHolland
  

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) start in de week van 20 juli met de bestrijding van exotische muggen op industrieterreinen in Emmeloord en Montfoort. Tijdens reguliere controles is de Aziatische tijgermug daar aangetroffen bij importeurs van gebruikte banden. Bij het bedrijf in Emmeloord is vorig jaar ook een tijgermug aangetroffen, bij het bedrijf in Montfoort gebeurde dit in 2013. 

De direct omwonenden van de bedrijven zijn per brief door de gemeente en de NVWA geïnformeerd. De bestrijding is een voorzorgsmaatregel om de muggen geen kans te geven zich te vestigen in Nederland. Op dit moment vormt de vondst van de tijgermug geen direct gevaar voor de volksgezondheid. De kans dat de mug in Nederland een tropische ziekte bij zich draagt is zeer klein. Er is nog niemand in Nederland besmet geraakt met een tropische ziekte door de Aziatische tijgermug. De beten van de mug kunnen wel hinderlijk zijn.

De Aziatische tijgermug is aangetroffen tijdens reguliere monitoring van de NVWA. Met speciale muggenvallen en inspecties ter plaatse controleert de NVWA risicolocaties zoals Lucky-bamboo-bedrijven en importeurs van gebruikte banden op de aanwezigheid van exotische steekmuggen. Als hierbij muggen worden aangetroffen gaat de NVWA direct over tot bestrijding om voortplanting en verspreiding te voorkomen. Hiervoor zet de NVWA middelen in die zowel larven als volwassen muggen doden. In 2014 werden op 6 locaties in Nederland exotische muggen aangetroffen.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024