StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-04-2015
Bijgewerkt op:24-04-2015 14:28

Koninklijke Onderscheiding voor elf vrijwilligers

Bron: Gemeente Montfoort, foto's Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Jarenlange vrijwillige inzet wordt beloond met een Lintje

“Het heeft zijne Majesteit behaagd…” Met deze woorden ontvingen de heer De Jong, mevrouw Van Heumen-Hendriksen, mevrouw Louisse-de Jong, de heer Grootendorst, de heer Meershoek, mevrouw Alkema-Westphal, de heer Vlooswijk, de heer De Jong, de heer en mevrouw Van der Zande-den Hollander en de heer Jooren tijdens de lintjesregen in Montfoort op vrijdag 24 april een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Van Eijk die zich voortreffelijk, met regelmatig een kwinkslag, kweet van zijn taak.

De decorandi hebben zich vele jaren als vrijwilliger verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Tien vrijwilligers werden daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Jooren is benoemd tot Ridder met de zwaarden in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan  De Jong

De heer De Jong speelt al sinds 1960 het kerkorgel en begeleidt daarbij kerkdiensten. Na zijn verhuizing naar Montfoort in 1973 is hij organist geworden bij de Protestante Gemeente Montfoort. Daarnaast heeft de heer De Jong als lid van de werkgroep “Samen op Weg” het jarenlange fusieproces begeleidt tussen de Gereformeerde Kerk en de Hervormde deelgemeente ‘De Spreng’.

Mariet van Heumen-Hendriksen

Mevrouw Van Heumen-Hendriksen zet zich al jaren als mantelzorger in voor meerdere mensen uit haar omgeving. Al sinds 1998 brengt zij de dochter van een bevriend echtpaar twee keer in de maand naar een manege zonder drempels in Bennekom, waar zij op een speciale ligconstructie kan paardrijden. Dit oudere echtpaar zelf heeft zij ook zeer veel mantelzorg verleend. Tot 2013 is mevrouw Van Heumen actief betrokken geweest bij De Zonnebloem. Zij legde bezoeken af en ging wandelen met mensen in een rolstoel. Tot op heden is mevrouw Van Heumen actief in woonzorgcentrum Antoniushof, waar zij op dinsdag de gezamenlijke koffieochtend verzorgt en altijd gevraagd kan worden voor allerlei hand- en spandiensten.

Mevrouw Louisse-de Jong

Sinds 1993 is mevrouw Louisse-De Jong actief bij Stichting Vluchtelingenwerk Montfoort en Linschoten. Ze ondersteunt daarbij op deskundige wijze en vol overgave vluchtelingen bij hun integratie. Mevrouw Louisse-de Jong fungeert als vertrouwenspersoon en helpt de vluchtelingen bij de contacten met school, de gemeente en andere instanties. Ook is mevrouw Louisse-de Jong al sinds 1985 betrokken bij de Interculturele Contactgroep, waar zij de wekelijkse taallessen verzorgt voor allochtone vrouwen.

De heer Grootendorst

Vanaf 1963  is de heer Grootendorst organist van de Rehobothkerk te Woerden en vanaf 1973 ook van zorginstelling `t Oude Land te Woerden. Daar bespeelt hij het kerkorgel tijdens weeksluitingen en tijdens bijzondere diensten zoals Kerst, Goede Vrijdag en Pasen. Verder is hij de vast organist bij de uitvaartdiensten van bewoners van woon-zorgcomplexen Careyn en `t Oude Land. De ondersteuners roemen de grote zeggingskracht van zijn muziek en de samenbindende werking van zijn persoonlijkheid.

De heer Meershoek

Al sinds 1980 is de heer Meershoek een van de steunpilaren van de Vereniging Maastrichts Aardewerk en voor zowel leden als niet-leden van deze vereniging dé autoriteit op het gebied van Maastrichts aardewerk. Meer dan 30 jaar heeft de heer Meershoek het penningmeesterschap vervuld van deze vereniging die op dit moment uit ca. 1.000 leden bestaat. Ook is de heer Meershoek lid van de verenigingsredactie die vier keer per jaar een verenigingsbulletin verzorgt. Tegenwoordig verzorgt de heer Meershoek de ledenadministratie. Daarnaast is de heer Meershoek tot 2012 actief geweest bij de Montfoortse muziekvereniging Ons Genoegen als bestuurslid en penningmeester.

Mevrouw Alkema- Westphal

Nadat mevrouw Alkema begin jaren tachtig vanuit Duitsland naar Nederland is verhuisd, is zij gevraagd om te helpen bij de alfabetisering van gastarbeiders. Dertig jaar later geeft mevrouw Alkema op vrijwillige basis nog steeds taalles. Inmiddels niet meer aan gastarbeiders maar nu aan, veelal analfabete, allochtone vrouwen van diverse nationaliteiten. Mevrouw Alkema helpt deze vrouwen niet alleen met het oefenen en verbeteren van de Nederlandse taal. Er worden ook maatschappelijke zaken besproken. Dit helpt de vrouwen enorm om zelfstandiger in de maatschappij te staan.

Ad Vlooswijk

De heer Vlooswijk is een vrijwilliger in hart en nieren en is actief bij verschillende organisaties.

De heer Vlooswijk is actief bij de Zonnebloem, eerste in zijn voormalige woonplaats Heeswijk-Dinther en nu ook in Montfoort. Hij legt huisbezoeken af en verzorgt aanvragen van gasten voor de vakantieweek. Daarnaast is hij actief tijdens de jaarlijkse lotenverkoop, gaat mee als vrijwilliger tijdens een vakantieweek en is altijd inzetbaar bij de meest uiteenlopende activiteiten.  De heer Vlooswijk is ook vrijwilliger bij de SWOM, waar hij de post en de maaltijden bezorgt. Voor woon-zorgcomplex Antoniushof is de heer Vlooswijk stimulator geweest om de avondvierdaagse voor rolstoelers in Montfoort mogelijk te maken en behoort hij tot de vaste ploeg fietsvrijwilligers. Tot slot draagt hij bij aan het onderhoud van ons polderlandschap, als lid van de Knotgroep Lopikerwaard.

Bertus De Jong

De heer De Jong is sinds 1974 een zeer actief lid van de Montfoortse Hengelsport Vereniging. In de jaarvergadering van dat jaar is de heer De Jong toegetreden als wedstrijdcommissaris en een jaar later werd hij gekozen in het dagelijks bestuur van deze vereniging. Tot op heden is de heer De Jong actief als secretaris en ledenadministrateur. Een van de belangrijkste taken van een secretaris is het aanvragen, controleren en uitgeven van de visvergunningen.

Piet en Ria Van der Zande-den Hollander

Dit echtpaar is al jaren gezamenlijk als vrijwilliger actief voor diverse organisaties. Voor camping Het Veluws Hof in Hoenderloo bedenken en organiseren zij al 20 jaar allerlei activiteiten voor de jeugd en de oudere campinggasten. Beiden zijn sinds 2002 actief voor biljartvereniging Kasteelzicht. Mevrouw Van der Zande verzorgt de bar. Niet alleen tijdens alle wedstrijddagen maar ook tijdens alle andere activiteiten die door Kasteelzicht worden georganiseerd. De heer Van der Zande was bij Kasteelzicht actief als bestuurslid en lid van de ontspanningscommissie.

Vanaf 2009 bezorgen de heer en mevrouw Van der Zande voor de SWOM de maaltijden. Mevrouw Van der Zande is daarnaast sinds 2004 nog actief als vrijwilliger bij de sjoelafdeling van seniorensociëteit Het Knooppunt.

Ria was stomverbaasd toen ze, na het opspelden van het lintje bij Piet, teruggeroepen werd door burgemeester van Eijk. Ook zij kreeg lovende woorden en trad toe als lid in de orde van Oranje-Nassau.

Pedro Jooren

De heer Jooren sloot zich eind 2001 aan bij Yoppa (Young People Op Pad). Eerst als coördinator en later als voorzitter. Hij was actief als fondsenwerver en enthousiasmeerde bedrijven om jeugd te ontvangen en hen te laten snuffelen aan het werken in de diverse branches. De heer Jooren heeft met 35 jongeren een gigantische mindmap gemaakt van 10 bij 10 meter, om ‘out of the box’ te kijken naar gemeenteculturen. Samen met anderen was de heer Jooren organisator en coördinator van de Maatschappelijke Mini Onderneming voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Daarnaast organiseert de heer Jooren pelgrimstochten samen met leerlingen uit groep 8 uit de Provincie Utrecht. Ook is de heer Jooren in de periode 2000 tot 2006 nog actief geweest als voorzitter van de jeugdcommissie en voorzitter van de jubileumcommissie van de Montfoortse korfbalvereniging Fortis ’75. Op grond van zijn verdiensten voor de samenleving en het feit dat het hier een kop-en-schouders-militair betreft is de heer Jooren benoemd tot Ridder met de zwaarden in de Orde van Oranje-Nassau.

 

  



Meer berichten in deze categorie:
19-jarige verdachte aangehouden voor 6 helpdeskfraudezaken (28-03-2024)
Getuigen gezocht van roekeloos rijgedrag bij achtervolging (28-03-2024)
Oplichter aangehouden die auto s beschadigde (10-03-2024)
Verdachte aangehouden met tassen vol verdovende middelen (10-03-2024)
Vermilion wil gaswinnen in Papekop (08-03-2024)
Blij met wekelijks energieweerbericht op RTL4 (06-03-2024)
Thema avond Alzheimer 12 maart 2024 (05-03-2024)
Veel geld nodig voor nieuwbouw hospice De Mantelmeeuw (05-03-2024)
Vondst vaten met drugsafval Achthoven (02-03-2024)
Willeskop wordt waterberging (22-02-2024)
Kindcentrum Montfoort (20-02-2024)
Mogelijk verband vuurwerkbom Woerden en explosies Rotterdam (19-02-2024)
Vorderingen Parklaan (12-02-2024)
Vrachtwagen ramt historisch pand in Oudewater (09-02-2024)
Linschoten – Hulpdiensten vaak niet op tijd (08-02-2024)
Plan tegen straatintimidatie wordt landelijk ingezet (02-02-2024)
Montfoort populair op Funda (31-01-2024)
Huismus, Koolmees en Pimpelmees het meest geteld (31-01-2024)
Meeluisteren gesprekken zorgt voor zes aanhoudingen in bankhelpdeskfraudezaak. (31-01-2024)
Stichting Oud Montfoort verwerft 17e-eeuws schilderij (31-01-2024)
Overval Kruidvat in Montfoort (27-01-2024)
Topdrukte bij flexbouwer (26-01-2024)
Griepepidemie begonnen (24-01-2024)
Jongen aangehouden na overval op supermarkt (21-01-2024)






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024