StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:10-01-2015
Bijgewerkt op:10-01-2015 11:16

'Inbreker' aangehouden dankzij inwoners Montfoort tijdens oefening

Bron: Politie Midden Nederland
  

Bij een inbraakoefening die de politie donderdagavond 8 januari in Montfoort hield, is een nepinbreker aangehouden, mede dankzij Burgernetdeelnemers. Bij deze realistische oefening vroeg de politie via Burgernet medewerking van de inwoners bij de opsporing.

De oefening begon met een Burgernetmelding met het signalement van de man - een politiemedewerker in de rol van inbreker - die verdacht werd van inbraak. Dit bericht werd naar 785 deelnemers gestuurd. De agenten die meededen aan de oefening in de wijk kregen dezelfde informatie en gingen ook op zoek. Diverse Burgernetdeelnemers die de ‘inbreker’ zagen, belden het Burgernetnummer met goede aanwijzingen of gaven hun informatie door aan agenten op straat. Ook via 112 belde een alerte bewoner om door te geven dat er mannen met zaklampen in zijn achtersteeg liepen. Binnen 40 minuten werd de 'inbreker' aangehouden.

Bekeken

Zowel de politie als de Burgernetdeelnemers waren tevreden over de oefening. Het hoofddoel, burgers betrekken bij de opsporing, is goed gelukt. Het viel de agenten op hoe actief de bewoners meededen aan het zoeken naar de verdachte. Zowel de agenten als de nepinbreker kregen meer inzicht in de samenwerking met het publiek. Voor de 'inbreker' was het opvallend hoezeer hij zich in de gaten gehouden voelde. Bij veel mensen gingen de gordijnen open en mensen gingen ‘spontaan’ hun hond uitlaten en de straat op. Agenten werden continu aangesproken door de bewoners. Een oplettende buurt is dus heel onaantrekkelijk voor inbrekers. Twintig Burgernetdeelnemers kwamen naar de nabespreking van de oefening. Dan blijkt dat het bellen van 1-1-2 bij verdachte (inbraak)situaties niet heel bekend is bij bewoners. Juist in de strijd tegen inbraken is het heel belangrijk om snel melding te doen via 1-1-2. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel in de juiste richting zoeken en inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Burgernet

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners, die een spraak of sms-bericht ontvangen met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers kunnen informatie rechtstreeks doorgeven aan de politiemeldkamer. Die informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt. Meer informatie over Burgernet is te vinden op www.burgernet.nl.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024