StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-11-2014
Bijgewerkt op:08-11-2014 10:05

Landelijke politieactie in Midden-Nederland; 230.000 euro aan boetes geïnd, 37 DNA-afnames en 35 personen in cel beland

Bron: Politie Midden Nederland
  

De landelijke politieactie die vorige week vrijwel dagelijks in Midden-Nederland werd gehouden, heeft onder andere € 230.000 aan achterstallige boete-betalingen opgeleverd. Dat is 2,5 keer meer dan normaal gesproken maandelijks geïnd wordt.

In de provincies Utrecht en Flevoland en de regio Gooi en Vechtsreek, controleerde de politie dagelijks met tientallen agenten op openstaande boetes en gevangenisstraffen. Agenten bezochten 550 huisadressen en het ANPR-voertuig scande tienduizenden kentekens. Bij een hit werden veroordeelden naar een controleplaats begeleid waar zij bijvoorbeeld DNA moesten afstaan (37 keer), hun achterstallige boete moesten betalen en in 35 gevallen werd een verdachte naar het cellencomplex vervoerd. Aan boetes werd 230.000 euro geind. Normaal gesproken wordt in Midden-Nederland maandelijks zo’n 90.000 euro geïnd.

Recherche

Ook de recherche werd ingezet om die veroordeelden te vinden die zich bewust schuil hielden voor de politie. Dit had vier keer positief resultaat. Een bekende geweldpleger die nog 48 dagen moest zitten werd aangehouden, ondanks dat hij nog via het dak van een flat probeerde weg te komen.

Achterstallig

Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. De politie richtte zich met deze intensieve controles op mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen. Nu de actieweek voorbij is, stopt de politie niet met het innen van openstaande boetes en het uitvoeren van straffen. Alle wijkteams van de politie voeren deze taak binnen het reguliere werk uit.

Landelijke actie

Deze landelijke actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Oranje Top 30


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024