StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:05-11-2014
Bijgewerkt op:05-11-2014 10:48

Begroting Montfoort goedgekeurd

Bron: VVD Montfoort
  

Meerjarenbegroting Montfoort door de raad goedgekeurd. Een arrogante coalitie gunde de oppositie helemaal niets.

De raadsvergadering op maandag 3 november heeft de begroting 2015 Montfoort goedgekeurd. De raad werd gevraagd keuzes te maken. Maar helaas werd geen enkel voorstel van de oppositiepartijen door Inwonersbelangen, CDA en CU serieus in behandeling genomen. De wethouders hebben alle amendementen ontraden en de desbetreffend raadsleden stemden allen standaard tegen. De fractievoorzitter van de VVD Ria Driesse sprak van een diep trieste avond voor de inwoners van Montfoort.

Er moest bezuinigd worden, dat wist iedereen. Maar het voorzieningenniveau zou op peil blijven in Montfoort zonder dat de kosten voor de inwoners zouden stijgen. Zo besloot de raad op voorstel van het college enige maanden geleden. Nu blijkt dat luchtfietserij geweest te zijn. Het begrotingsvoorstel van het college werd kritiekloos door de collegepartijen geaccepteerd.

Pogingen van de oppositie om de scherpe kantjes er voor de meest getroffen groepen er af te halen liepen op niets uit. De wethouders Jonkers, Vlaar en Langerak hebben alle amendementen en moties van met name VVD, PAK en D66 onraden en helaas werd dat door de desbetreffende raadsleden van Inwonersbelangen, CDA en CU kritiekloos uitgevoerd door op alles tegen te stemmen.

Het gevolg is, dat de bibliotheek, het zwembad en de peuterspeelzaal in hun voortbestaan bedreigd worden. Een voorstel, dat ook het college de broekriem moest aanhalen haalde het niet. Het verbaasde niemand meer.

Uiteindelijk werd de begroting door de raad (met tegenstemmen van VVD, PAK en D66) aangenomen.

Toen wethouder Jonkers de raad feliciteerde met dit resultaat, schoot dat onze fractievoorzitter Ria Driesse in het verkeerde keelgat: "Dit is een diep trieste dag voor de inwoners van Montfoort", zo besloot zij.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024