StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:23-07-2014
Bijgewerkt op:23-07-2014 10:33

Twee aanhoudingen bij hennepdrogerij

Bron: Politie.nl
  

Agenten hielden dinsdag 22 juli twee verdachten aan bij een hennepdrogerij aan de Provincialeweg Oost in Haastrecht.

De politie kwam de drogerij op het spoor na een melding. Op het moment dat agenten het pand betraden, renden er twee mannen weg. Er ontstond een korte achtervolging waarbij één persoon direct werd aangehouden. De andere man kon ontkomen. In het pand hielden agenten ook nog een andere man aan. De verdachten, een 28-jarige man uit Oegstgeest aan een 25-jarige Amsterdammer, zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. De recherche onderzoekt hun betrokkenheid. In het pand werd bijna 40 kilo hennep aangetroffen. De hennep en de benodigdheden om het te kweken zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie nam behalve de hennep ook nog een auto, een vrachtwagen vol met nepmerkkleding en dozen met viagrapillen in beslag.

Beslaglegging bij hennepkwekerijen

Bij hennepkwekerijen gaat de politie regelmatig meteen over tot beslaglegging op roerende zaken, b.v. auto, tv en/of andere zaken van waarde. De winst die met de kwekerij is behaald wordt berekend waarna de rechter kan bepalen dat deze winst "ontnomen" wordt. Soms kan dat in de tienduizenden euro’s lopen. De beslaglegging op zaken van de verdachte loopt vooruit op de eventuele beslissing van de rechter om de winst te ontnemen. Daarmee wordt de terugbetaling van de winst veilig gesteld. Als de rechter bepaalt dat de winst terug betaald moet worden, is men de in beslag genomen goederen kwijt.

Meld altijd hennepkwekerijen bij de politie

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024