Geplaatst op:22-11-2013 Bijgewerkt op:22-11-2013 18:35 Restaurant De Burgemeester uit Linschoten genomineerd voor “Beste Varkensvleesgerecht van Nederland”Bron: Ingrid van der Sterren, communicatieadviseurRestaurant De Burgemeester uit Linschoten is genomineerd voor “Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland”. Een jury van top koks koos het gerecht “Zacht gegaarde varkenslende van de Green Egg met gerookte salieboter, zuurkool gegaard in het zwoerd met varkenskrabbetjes en rugspek, structuren van hutspot met gelakte krabbetjes en kaantjes en een terrine van varkenswang” van Sander Spruijt en Tommy Janssen als finalist.
Op zaterdag 30 november strijden de beide koks in het culinair theater van Hanos in Eindhoven om de hoofdprijs. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht.
Zacht gegaarde varkenslende, gelakte krabbetjes en terrine van wang
Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseerden horecagroothandel Hanos en de Nederlandse Varkenshouders afgelopen zomer een wedstrijd voor restaurants met een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht op hun menukaart. De jury was bijzonder gecharmeerd van het “Zacht gegaarde varkenslende van de Green Egg met gerookte salieboter, zuurkool gegaard in het zwoerd met varkenskrabbetjes en rugspek, structuren van hutspot met gelakte krabbetjes en kaantjes en een terrine van varkenswang” van De Burgemeester uit Linschoten. Tommy Janssen sous chef en Sander Spruijt chef kok bij De Burgemeester nemen deel aan de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. “Het varken kent bijzonder delicate onderdelen die bij het grote publiek nog niet erg bekend zijn zoals procureur, buikspek, lende en wangetjes. Ze zijn interessant voor verrassende culinaire gerechten en misstaan absoluut niet op de menukaart van restaurants in het topsegment.” Bij De Burgemeester verwachten ze dat varkensvlees de komende tijd meer elan zal krijgen in de restaurantwereld. Top koks kunnen er hun creativiteit er in kwijt.
Finale op zaterdag 30 november in Eindhoven
Restaurant De Burgemeester van Linschoten strijdt op zaterdag 30 november in de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door de bekende Belgische TV presentatrice Sabine Goethals en vinden plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. De Kerstfair van Hanos in Eindhoven is gratis toegankelijk voor klanten van Hanos. Zij kunnen er culinaire inspiratie opdoen voor de feestdagen via proeverijen, kookdemonstraties en workshops.
|