StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:02-11-2010
Bijgewerkt op:02-11-2010 16:34

Opening bedelaarskerkhof Willeskop

Bron: Utrechtse Waarden
  

Cultuurhistorisch terrein in ere hersteld

Op donderdag 11 november 2010 is het zo ver: dan is de opening van het opgeknapte Bedelaarskerkhof in Willeskop, gemeente Oudewater. Daarmee is er wederom een cultuurhistorisch terrein gered. Alle inwoners van Oudewater zijn van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen.

Kerkterreintjes en kerkhoven zijn in het landschap vaak beeldbepalende, karakteristieke landschapselementen. Het bedelaarskerkhofje in Willeskop is zo’n element. Het terrein werd in 1875 aangekocht om als begraafplaats ingericht te worden en heeft tot 1896 officieel gefunctioneerd. Daarna werd begraven in Montfoort en Oudewater. In 1907 vond in Willeskop de laatste teraardebestelling plaats: een ‘verdrinkingsgeval’ in Blokland.

Tot 4 jaar geleden werd het bedelaarskerkhof in overleg met de gemeente onderhouden. Sinds de gemeente hiermee gestopt was, is het terrein niet meer onderhouden. De kans dat het karakter van het landschapselement verloren ging was groot. Iets dat de gemeente Oudewater en Landschap Erfgoed Utrecht wilde voorkomen. Daarom heeft de gemeente Oudewater via de gebiedscommissie De Utrechtse Waarden subsidie aangevraagd om het verwaarloosde terrein te laten herstellen door Landschap Erfgoed Utrecht. Met resultaat: het plekje is weer een zichtbaar en herkenbaar cultuurhistorisch landschapselement. De gemeente wil ook zorg dragen voor het onderhoud. Daarmee is het terrein ook in die vorm veiliggesteld, voor nu en in de toekomst.

Alle inwoners van Oudewater zijn van harte uitgenodigd voor de opening. Wethouder Tim Smelik (wethouder gemeente Oudewater) en Frans ter Maten ( directeur Landschap Erfgoed Utrecht) zullen de opening bijwonen. Na de opening is er de gelegenheid het bedelaarskerkhof te bekijken. De opening is op 11 november 2010 om 11.00 uur. Het bedelaarskerkhof ligt langs de N228 op Willeskop, tegenover huisnummer 117, bij de bushalte. Aangezien parkeren lastig is, wordt geadviseerd met de fiets te komen

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024