StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:12-01-2020
Bijgewerkt op:12-01-2020 14:35

Receptie 55 jaar Les Boutonniers

Bron: Redactie RSM Aad van der Veen
  

Op zaterdagmiddag 11 januari was het een drukte van belang bij de Heeren van Montfoort. Daar hield namelijk Les Boutonniers haar receptie. Veel carnavalsverenigingen uit de wijde omgeving, maar ook inwoners die het carnaval een warm hart toedragen waren naar de leutbunker gekomen om het huidige bestuur en Raad van Elf te feliciteren met deze mijlpaal. De vereniging bestaat 55 jaar en dus is er een Jubileum te vieren daar 55 een veelvoud is van 11. Les Boutonniers wilden dit heugelijke feit graag met iedereen vieren.

Even een stukje historie:

Op 6 januari 1965 waren er 7 'jongelingen', die besloten om een carnavalsvereniging te gaan vormen in Montfoort. Het waren Tom Bierlaagh, Jan (Pit) Oostrom, Gerard van Wijngaarden, Fons Pauw, Kees van Rooijen, Piet Kurver en last but not least Paul Ekelschot, die de basis hebben gelegd voor het huidige Montfoortse carnaval. In het eerste jaar had de vereniging nog niet de moed om een eigen Montfoortse Prins te benoemen en daarom werd een 'vreemdeling' gevraagd als eerste Carnavalsprins te fungeren. Dit was Prins Johan de Eerste.

De huidige voorzitter en tevens de Prins van dit jaar memoreerde in zijn speech aan het ontstaan van Les Boutonniers, maar ook vooral de groei van de vereniging en het grote aantal leden die zich ieder jaar weer beschikbaar stellen om hand en spandiensten te verrichten om er weer het grootste carnaval boven de grote rivieren van te maken.

Het was hem dan ook een groot genoegen om burgemeester van Hartskamp het jubileumboek met vele prachtige verhalen en foto’s te overhandigen. Ook gaf hij mee dat er dit jaar heel veel speciale jubileumfeesten zijn zoals o.a. het seniorencarnaval op 15 februari in de St. Joseph met een gastoptreden van Willeke Alberti.

Hierna volgde een echt carnavalsoptreden van de oude “Knopentoeters” en kwam iedereen meteen in de stemming om lekker mee te springen en hossen.

Ook 8 oud Raadsheren en Prinsen die tegenwoordig in een whatsapp groep contacten onderhouden gaven bij monde van Theo Kippersluis acte d’ présence. Zij boden het bestuur maar ook alle aanwezigen 2 hele grote planken, voorzien van vele lekkernijen zoals kaas en worst aan, zodat er ook aan de dorstige inwendige mens werd gedacht.

Het was een zeer geslaagde receptie, die als voorbode garant staat voor een spetterend carnaval in dit jubileumjaar.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024