StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSMZoekenGeplaatst op:02-05-2024
Bijgewerkt op:02-05-2024 11:53

Meimaand is Fietsmaand op de Utrechtse Heuvelrug

Bron: Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei
  

Elk jaar is het Meimaand Fietsmaand. De fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en Stichting Landelijk Fietsplatform.

“Vanuit het Regionaal Bureau voor Toerisme Utrechtse Heuvelrug en Vallei willen we elk jaar weer aanhaken op deze landelijke campagne om zo iedereen te stimuleren op een gezonde, duurzame én sportieve manier de mooiste fietsroutes van de Heuvelrug te gaan ontdekken. Onderweg vind je vele culturele bezienswaardigheden en kan je bij gastvrije ondernemers een culinaire stop maken.”, aldus Robbert Schuurmans, directeur van het Regionaal Bureau voor Toerisme.

Tijdens deze fietsmaand zijn er bijzondere prijzen te winnen, worden er arrangementen aangeboden en deelt het RBT de mooiste routes.

Meimaand = Fietsmaand
Met uitstekende fietsvoorzieningen en een gevarieerd aanbod aan routes biedt de regio mogelijkheden voor elk soort fietsliefhebber. Bezoekers kunnen vanuit het zadel van een elektrische fiets, een mountainbike, een racefiets of een stadsfiets optimaal genieten van de Heuvelrug. Zowel de rustige bossen, rivieren en heidevelden als de gezellige dorpen en imposante kastelen en buitenplaatsen zijn goed bereikbaar met dit vervoersmiddel. Ontdek deze meimaand de top 10 fietsroutes met bezienswaardigheden onderweg, boek een voordelig fietsarrangement of fiets een thema-fietsroute. Op de website fietsen.opdeheuvelrug.nl staan diverse routes uitgestippeld, inclusief informatie en verhalen over de Utrechtse Heuvelrug.

Alle routes starten bij een Toeristisch Overstap Punt (TOP). Alle TOP’s zijn centraal gelegen en goed bereikbaar, met altijd voldoende parkeergelegenheid. Ook zijn ze gekoppeld aan horeca, waar men naast een kop koffie en een rustmoment ook de e-bike kan opladen. Een aantal TOP’s (in Zeist en Baarn) zijn onlangs vernieuwd, in samenwerkingen tussen gemeentes en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Deze TOP’s hebben een nieuw opvallend uiterlijk, de meest actuele routes, en QR-codes voor het eenvoudig raadplegen van meer informatie.

Fietsen met het hele gezin
Bij de speciale kinderroutes van maximaal 18 km kom je langs allerlei leuke en bijzondere stops voor kinderen. Tegelijkertijd kan je als ouder genieten van de mooie natuur en de karakteristieke dorpen en steden. Dit actieve uitje in de buitenlucht is ideaal voor het hele gezin. Op de Heuvelrug zijn ook genoeg pannenkoekenrestaurants te vinden waar de fietstocht kan worden afgesloten.

Bezoekers maken kans op een fietsarrangement
Bezoekers maken kans op een tweedaags arrangement bij Kontakt der Kontinenten (t.w.v. € 80,- p.p.). Zij kunnen genieten van een overnachting inclusief ontbijt, dagschotel en onbeperkt koffie, cappuccino en thee. Daarnaast krijgen zij tips en aanbevelingen over fietsen in de omgeving van Soesterberg. Deelnemen kan de hele maand mei via de website opdeheuvelrug.nl/winactie. De winnaar wordt persoonlijk geïnformeerd.

Ondernemers die actief zijn in de gastvrijheidssector in de regio Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei kunnen met een partnership van het RBT Heuvelrug & Vallei meedoen met specifieke campagnes, zoals Fietsen en Wandelen, met een eigen strategie, uitingen en bereik. Meer informatie op rbtheuvelrug-vallei.nl/partners.

  


Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Unlimited House Party


Regionieuws

Login

 
 Print
Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024