StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:13-07-2020
Bijgewerkt op:14-07-2020 09:23

Polstokverspringers starten met prachtige wedstrijd in Polsbroek

Bron: Herman Stigter.
  

De eerste wedstrijd van het seizoen om de RB Traprenovatie Bokaal in Jaarsveld begon een kwartiertje later doordat het regende. Daarna werd er onder toeziend oog van publiek – volgens RIVM richtlijnen – en prima omstandigheden een prachtige wedstrijd voorgeschoteld.


Rian Baas, foto's Erik van Kordelaar. 

Rian Baas (Utrecht) begon het seizoen waar hij vorig jaar mee gestopt was, namelijk de titel pakken. De regerend Nederlands Kampioen, die met moeite de finale wist te halen, deed dat met een prachtige afstand van 20.30m. Jaco de Groot (Kamerik) sprong zich met 19.89m naar een tweede plek. Wilco van Amerongen, Polsstokverspringer van het jaar 2019, pakte met 19.63m het brons.

Bij de junioren ontpopte zich een mooie tweestrijd tussen Lucas van Eijk (Haastrecht) en Reinier Overbeek (Benschop). Uiteindelijk ging de Benschopper met 18.87m er met de titel vandoor. Lucas werd met 18.08m tweede en de derde plaats was voor Woerdenaar Bas van Leeuwen met 16.63m.

In de jongensgroep belooft het ook dit jaar weer ongekend spannend seizoen te worden. Met een fantastisch nieuw persoonlijk record van 18.13m pakte deze keer Harmen Timmerarends (Montfoort) de titel. Roy Velis, de regerend Nederlands Kampioen, uit Benschop sprong zich met 17.09m naar een tweede plaats, en Ties Meijer (Kockengen) pakte met 16.48m het brons.  

Het spannendst was het deze middag in de damesgroep. Met slechts een verschil van negen centimeter tussen de nummers één en drie gingen zij de finale in. Uiteindelijk liet Fabienne Overbeek in de laatste sprong zien wie de beste was, en pakte de Benschopse met 14.02m de titel. Het zilver was met 13.15m voor Carina den Hartogh (Woerden). “Thuisspringster” Demi Groothedde sprong zich met 13.09m naar de derde plaats.

Suzanne Mulder uit Vlist stak er deze middag in de meisjesgroep met kop en schouders bovenuit. Met een hele mooie 13.70m pakte zij de eerste titel van het seizoen. De tweede plek ging naar Laura Maaijen (Haastrecht) die tot 12.78m kwam. Thalina van der Wind (Snelrewaard) ging er met 11.74m met het brons vandoor.

Volgende week gaat de polsstok karavaan naar Linschoten waar op dinsdag, woensdag en zaterdag wordt gesprongen. Meer informatie vindt u op www.pbholland.nl

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024