Geplaatst op:05-06-2018
Bijgewerkt op:05-06-2018 09:05

Gedreven Lopik verslaat VVZ’49 met liefst 7-0

Bron: Bert Haars

In de strijd voor een plaats in de 2e klasse van de KNVB heeft Lopik een geweldige prestatie geleverd. Op het prachtige sportcomplex van VV Eemdijk te Bunschoten-Spakenburg, waar het ‘thuis” spelende VVZ’49 naartoe was uitgeweken, waren veel supporters van Lopik aanwezig.

De sfeer was goed en Lopik bleek in goede vorm. In de 2e minuut kwam Ardy de With al in scoringspositie maar de keeper van VVZ’49 was alert. Een prachtige dieptepass van Reda Reddam in de 7e minuut bracht De With opnieuw in een mooie positie maar deze kans leverde de ploeg slechts een corner op.

VVZ’49 drong in de eerste helft wel aan maar Lopik stond goed, kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en speelde bij vlagen fantastisch combinatiespel. De in de basis gestarte Gianni de Bruin vervulde zijn taak voortreffelijk en de ploeg van Bertus van Schaik creëerde kans op kans.

In de 21e minuut verstuurde de prima spelende Jonathan Werrie een mooi crossbal op de jarige Bas Landman, deze schoot de bal direct uit de lucht op doel maar ook deze bal ging over de lat.

Lopik controleerde de wedstrijd en speelde gedisciplineerd. Het duurde echter lang voordat het overwicht kon worden uitgedrukt in doelpunten. De ploegen gingen rusten met een 0-0 stand maar na rust veranderde er veel.

In de 46e minuut scoorde Ardy de With op aangeven van Bas Landman de 0-1. Dit was ook tevens een seintje voor VVZ’49 om een tandje bij te schakelen. De ploeg van Rob Zomer kwam verrassend goed terug in de wedstrijd en maakte het Lopik een kwartier heel lastig. In deze periode moest Twan Schimmel een aantal keren tot het uiterste gaan om Lopik in de race te houden.

In de 60e minuut werd de geblesseerde Gianni de Bruin vervangen door Jordy Keja. En paar minuten daarna scoorde Davy Boon de belangrijke 0-2. VVZ’49 streed nog voor wat het waard was maar het was niet genoeg tegen dit collectief sterke Lopik.

In de 75e minuut trok Jacco Borst de treffer definitief over voor VVZ’49 door met een gave voorzet van Davy Boon hard in de touwen te koppen, 0-3. Daarna was uiteraard alle geloof voor een goed resultaat verdwenen bij de thuisploeg en was er geen houden meer aan.

De prima spelende Reda Reddam ging in de 77e minuut met applaus van het veld en de voor hem ingebrachte Peter van Wijk vervulde zijn taak het laatste kwartier voortreffelijk. In de 80e minuut bracht Jordy Keja de stand met een droge schuiver op 0-4. Twee minuten daarna bracht Keja zijn spits Ardy de With in stelling om de 0-5 aan te tekenen. Davy Boon werd daarna nog vervangen door Jochem de Jong.

Het feest kon voor de Lopikaanhang niet op want in de 87e minuut scoorde Jordy Keja nogmaals en maakte Ardy de With daarna zijn derde goal van de wedstrijd waarmee de einduitslag op 0-7 werd bepaald. Scheidsrechter Westland van het voortreffelijk acterende arbitrale trio, floot na exact 90 minuten spelen voor de laatste keer waarna Lopik een klein feestje kon gaan vieren en VVZ’49 volgend seizoen in de 3e klasse gaat voetballen.

Lopik heeft deze eerste hindernis goed genomen maar volgende week wacht een moeilijke thuiswedstrijd tegen het roemruchte FC Hilversum.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel, Jonathan Werrie, Reda Reddam (77e Peter van Wijk), Mark Broekhuizen, Jacco Borst, Davy Boon (85e Jochem de Jong), Floor Manschot, Dave van de Akker, Bas Landman, Ardy de With, Gianni de Bruin (60e Jordy Keja).