Geplaatst op:17-04-2018
Bijgewerkt op:17-04-2018 16:41

Hattrick van Ardy de With bezorgt Lopik een meer dan verdiende overwinning

Bron: Bert Haars

In de uitwedstrijd ging Lopik in de laatste minuut te onder tegen OSM’75, dus was de ploeg van trainer Bertus van Schaik erop gebrand om een goede wedstrijd op de mat te leggen en sportief revanche te nemen op de bezoekers uit Maarssenbroek.

Lopik kon vandaag weer beschikken over keeper Twan Schimmel die terug kwam van een kwetsuur. De thuisploeg startte sterk en Davy Boon kreeg al na 2 minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd maar kwam niet goed uit met zijn passen en zag medespeler Reddam over het hoofd.

Lopik draaide echter prima en met veel energie en prima combinatievoetbal werd het publiek vermaakt. In de 16e minuut nam de sterk spelende Jonathan Werrie een bal uit de lucht met rechts aan en haalde met links verwoestend uit, maar de bal caramboleerde via de onderkant lat terug in het veld. Vijf minuten daarna liet Ardy de With Lopik voor de eerste keer juichen. Een slimme pass van Reda Reddam werd door de topscorer van Lopik voortreffelijk ingeschoten, 1-0.

Toch kwam OSM’75 in de 23e minuut op gelijke hoogte, uit een inworp werd de rechtsbuiten goed aangespeeld, diens lage voorzet werd keurig binnengeschoten door Justin Goedhart, 1-1.

Hoewel Lopik prima voetbalde en vooral Davy Boon in scoringspositie werd gebracht werd er voor de rust niet meer gescoord. Hierbij moet worden opgemerkt dat de jeugdige keeper van de bezoekers, Max de Bree, een prima wedstrijd speelde.

Ook in de tweede helft gaf Lopik direct vol gas en in de 46e minuut werd de doorgebroken Davy Boon op de rand van het strafschopgebied onreglementair onderuitgehaald. De toegekende vrije trap van de prima leidende scheidsrechter Stuurop werd perfect genomen door Reddam, maar voor de tweede keer ketste de bal via de onderkant lat terug in het veld.

Een minuut daarna was het de sterk spelende Bas Landman die zijn harde schot net naast de verkeerde kant van de doelpaal zag verdwijnen. Hoewel Lopik duidelijk bovenliggend was en veel kansen creëerde bleven de bezoekers ook de aanval zoeken en zag ook OSM’75 een goede doelpoging in de 52e minuut via de onderkant lat terug in het veld ketsen.

De thuisploeg bleef maar aandringen en werkte hard om de overwinning over de streep te trekken. In de 58e minuut was het wederom spits Ardy de With die een steekpass van Werrie op waarde wist in te schatten en Lopik naar een 2-1 voorsprong schoot. Keeper De Bree van OSM’75 voorkwam kort daarna een grotere achterstand door een hard schot van Jonathan Werrie onschadelijk te maken.

In de 70e minuut was het alweer Werrie die met veel elan diverse tegenstanders omspeelde maar zag zijn prima schot nét over de deklat verdwijnen. Door al deze fraaie spelmomenten werd het publiek uiteraard goed vermaakt maar doordat Lopik verzuimde om meer doelpunten te maken bleef het ook vooral spannend.

In de 79e minuut van de wedstrijd maakte Ardy de With alsnog aan alle hoop van de bezoekers een einde toen hij voor de derde keer doel trof. Kort daarna maakte de moegestreden Jonathan Werrie plaats voor Floor Manschot. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Lopik via Davy Boon en Melvin Lamens, na goed voorbereidende actie van De With en Reddam, nog uitgelezen kansen om een grotere uitslag op het scorebord te zetten maar dit lukte de moegestreden Lopikploeg niet meer.

Door deze mooie overwinning blijft Lopik uitzicht houden op de nacompetitie waarin gestreden zal worden voor een promotieplaats naar de tweede klasse! Volgende week speelt Lopik om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen het goed draaiende SC Everstein dat samen met Lopik bovenaan staat in de derde periode.

Opstelling Lopik: Twan Schimmel , Jonathan Werrie (81e Floor Manschot), Reda Reddam, Mark Broekhuizen, Jacco Borst, Davy Boon, Melvin Lamens (86e Jako den Uyl), Dave van de Akker, Bas Landman, Matrix Tuls, Ardy de With.