Geplaatst op:10-04-2018
Bijgewerkt op:10-04-2018 08:26

v.v. Montfoort pakt in slotseconde punt bij Merino’s

Bron: Dick ten Hoonte

Na het verlies tegen koploper DUNO D. was het kleine kansje op een kampioenschap verkeken en was het voor Montfoort zaak in het laatste deel van de reguliere competitie te overleven om  op volle oorlogssterkte de nacompetitie aan te kunnen gaan.

Afgelopen zaterdag moest de ploeg van Aart Jan van Boksel het opnemen tegen middenmoter de Merino’s, een ploeg, die het Montfoort de afgelopen jaren , mede door hun fysieke spel, altijd lastig maakte. De ploeg van scheidend trainer Oostermeijer behaalde de afgelopen 3 weken het volle aantal punten en doet volop mee als het gaat om de 3e periodetitel.

Montfoort reisde naar Veenendaal af met als doel geen averij op te lopen en minimaal een punt mee te nemen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Roelof Luinge trok Montfoort het spel naar zich toe en creëerde de ploeg diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Daarbij vormde doelman Vrolijk een behoorlijke sta-in-de-weg. In het verdere verloop van de wedstrijd zakte het peil en speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Na ruim een half uur spelen was het oud-Feijenoorder Ryan Holman, die met een onverwachte volley zijn inzet op de kruising zag belanden. De grootste kans was echter voor Montfoortt in de slotfase , toen Marck van Baal oog in oog met doelman Jeroen Vrolijk kwam te staan. Helaas voor de meegereisde supporters trof zijn inzet geen doel en werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

In de 2e helft liet Montfoort het even afweten en was de thuisploeg het meest in balbezit zonder echt grote mogelijkheden te creëren . Die was er wel voor Montfoort, dat zich in de loop van de 2e helft herstelde. Joey van Ede had DE gelegenheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn inzet verdween weliswaar langs doelman Vrolijk, maar passeerde ook de verkeerde kant van de paal. Een kwartier voor tijd was het wel raak, toen voormalig spits Joop de Bruin de bal vol op de pantoffel nam en doelman Vianen volkomen kansloos liet.

Met nog een kwartier te spelen kwam er eindelijk het nodige vuur in de wedstrijd. Montfoort zette  druk op het doel van de Merino’s, maar daarbij ontbrak het nodige geluk en leek de wedstrijd af te stevenen op een overwinning voor de thuisclub. In de slotseconden was het uiteindelijk Nick Koppers, die met een fel schot de defensie wist te verschalken en zijn ploeg op gelijke hoogte bracht met de Veenendalers. Even daarna klonk het eindsignaal van de weinig opvallende Luinge.

Met dit ene punt deed de ploeg van Aart Jan van Boksel zich, mede gezien de kansen, enigszins te kort, maar door dit resultaat blijft de ploeg wel hangen op een 4e plek. Zaterdag moet de ploeg aantreden tegen Sliedrecht, dat dit seizoen slechts op een 9e plaats bivakkeert.