Geplaatst op:25-04-2016
Bijgewerkt op:25-04-2016 15:53

Strijd tussen v.v. Montfoort en concurrent Woudenberg eindigt in gelijkspel

v.v. Montfoort heeft het dit seizoen in de 1e klasse bijzonder moeilijk.

Vooral de enorme wisselvalligheid droeg ertoe bij, dat Montfoort 4 wedstrijden voor het einde van de  competitie op een promotie/degradatieplek bivakkeert.

Om gebruik te maken van de ontsnappingsclausule moest er in en tegen Woudenberg gewonnen, maar zeker niet verloren worden.

De fysiek sterke ploeg van trainer Arno van Wolfswinkel trok voortvarend ten strijde op het enorm hobbelige veld. De ploeg zocht vooral de lengte zonder tot supergrote kansen te komen. Na de openingsfase leek de wedstrijd steeds meer in evenwicht te komen, waarbij Montfoort het vooral van de combinatie en de snelle omschakeling moest hebben.

Net op het moment, dat Montfoort het meeste aanspraak leek te maken op de openingstreffer, was het Kevin Bakker, die uit een assist van Jesper Kranendonk tegendraads inkopte en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette.

Gelukkig voor Montfoort was het na 2 minuten in de 2e helft aanvoerder Bart Roelofs, die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Daarna was het Montfoort, dat er in slaagde de partij naar zich toe te trekken. Helaas leverde dit geen doelpunten op.

Floot scheidsrechter de Haan de 1e helft redelijk tot goed, in de 2e helft was hij de ploeg van Jan Willem van Ede zeker niet gunstig gezind. Bij een inzet van Woudenberg werd weliswaar de arm van een Montfoortverdediger geraakt, maar deze had ze strak langs zijn lichaam, een belangrijke reden om geen strafschop te geven. De Haan besloot anders en het was Kevin Bakker die het vonnis voltrok.

Dezelfde Bakker kwam even later negatief in beeld toen hij een bijzonder stevige charge uitvoerde op één van de Montfoortspelers, die scheidsrechter de Haan enkel en alleen kon bestraffen met een rode kaart.

De 2e rode kaart was voor middenvelder Joey van Ede, waarbij de vraag zich voordeed of deze kleur terecht was.

De ploegen moesten dus met 10 man verder en Montfoort koos, gezien de achterstand voor een alles of niets offensief, waarbij in verdedigend opzicht alle risico’s werden genomen. Deze strijdwijze leverde uiteindelijk het nodige resultaat op, want het was in de 89e minuut invaller Sander van Keulen, die zijn kopbal in eigen doel zag belanden. Mede door dit bevrijdende doelpunt ging Montfoort voor de volle 3 punten en de ploeg leek daar in de laatste seconden in te slagen. Er werd in een hevig gedrang gescoord, maar scheidsrechter de Haan zag het allemaal anders en keurde het doelpunt af wegens trekken aan een shirtje, wat volgens de spelers van Montfoort onmogelijk en onjuist was. Direct na deze actie werd de wedstrijd afgefloten en stond er een stand van 2-2 op het scorebord.

Door deze uitslag blijft het verschil tussen beide ploegen 4 punten. Montfoort schuift een plekje op op de competitieladder en mag nog steeds hopen op handhaving zonder nacompetitie.

Montfoort zal de komende 2 thuiswedstrijden in winst om moeten zetten tegen respectievelijk Zuidvogels en VVZ’49. In diezelfde periode speelt Woudenberg 2 maal uit, allereerst tegen koploper Sliedrecht en vervolgens tegen WNC, de ploeg, die met een behoorlijke eindsprint bezig is teneinde nacompetitie te ontlopen. Op 7 mei ontmoeten de 2 concurrenten elkaar, als het gaat om het kampioenschap, in Opheusden. Bij winst voor Sliedrecht is deze ploeg kampioen en heeft Montfoort wellicht kans om ook in Sliedrecht de punten te halen.

Kortom, de competitie kent een bijzonder spannend slot, waarbij Montfoort nog steeds de mogelijkheid heeft degradatie te ontlopen.