Bron: Hans Kolfschoten

In de 3e klasse D is het MSV'19 opnieuw niet gelukt om punten te behalen.

Ditmaal bleek het bezoekende Brederodes een te grote horde voor de mannen van trainer/coach Edwin de Bruin.

Aangezien Brederodes een van de ploegen is, die nog onder de Montfoortse formatie op de ranglijst staat, moeten de MSV-ers zich toch wel grote zorgen maken over het behoud van het  derde-klasserschap.

Zorgen die extra deze zondag dimensie kregen doordat de defensie van MSV'19 tot tweemaal toe tegen een direct rode kaart aanliep, eenmaal voor verdediger Ralph Kolfschoten, die niet anders kon als aan de noodrem trekken toen hij zijn middenvelders op onnozele wijze balverlies zag lijden en vervolgens namens de Vianense club Johan van Es vrij kon opstomen naar het MSV-doel. Met een 1-1 stand op het bord trok Kolfschoten licht aan het shirtje van de Brederodes-spits, die vervolgens als een getroffen hert ter aarde zeeg. Scheidsrechter Waale kon vervolgens niet anders als de spelregels toepassen en een rode kaart voorhouden aan de MSV-verdediger.

Tien minuten later volgde het rood voor MSV-er Hobie Gras, die, nadat er al een fluitsignaal geklonken had van de scheidsrechter, doorging en zijn tegenstander onder de grasmat schoffelde. De stand op het scorebord was op dat moment overigens al 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

In de eerste helft waren er kansen over en weer en leek MSV, gedurende de wedstrijd steeds meer grip op het spel te krijgen. De Montfoorters verzuimden echter van al deze kansen er ook maar eentje te benutten. Een klusje wat Brederodes in de vijfendertigste minuut wel wist te klaren via Adil Ahabbad.

Nog geen minuut na de rust gespeeld te hebben trok thuisclub MSV'19 de stand op gelijke hoogte en scoorde Leroy Schrijvershof vanuit een vrijwel onmogelijke positie op de achterlijn de 1-1.

Tot aan de zestigste minuut leek het er steeds meer op dat MSV'19 deze middag de winnende partij zou zijn, maar, het moet gezegd als er een prijs zou moeten worden uitgedeeld voor meest strijdlustige ploeg, dan zou deze eer de Brederodes-mannen te beurt moeten vallen. Een prijs die er dan ook kwam. Na het wegzenden van Kolfschoten kon Brederodes al na vijf minuten profiteren van de overtal-situatie en scoorde het de 1-2 via een mooi afstandsschot van Mitchell Akkerman.

Toen Brederodes ook nog met twee man meer op het veld stond was de strijd gestreden en tikte het de 1-3 binnen, binnen vijf minuten gevolgd door de 1-4.

Invaller Roel Oostveen scoorde namens MSV'19 nog wel de 2-4 stand op het bord, met nog zo'n tien minuten op de klok. Het geloof in een beter resultaat was echter allang vervlogen bij de Montfoortse formatie.

In de resterende vier wedstrijden moet MSV'19 nog maar zien of het nog punten kan sprokkelen, zeker gezien het feit dat het slechts over een krappe selectie beschikt en het zoals gezegd deze middag ook weer twee geschorste spelers gaat missen.