Geplaatst op:04-04-2016
Bijgewerkt op:04-04-2016 11:11

Hardwerkend v.v. Montfoort in slotseconden onderuit

Na 3 desastreuze wedstrijden met fatale gevolgen is het bij Montfoort inmiddels 5 voor 12 en heeft de ploeg van Jan Willem van Ede de punten broodnodig. In deze fase van de competitie beginnen ook nog eens blessures en schorsingen een misschien wel doorslaggevende rol te spelen. Daarbij komt ook nog eens dat een ploeg als WNC de afgelopen weken de nodige punten bij elkaar heeft gesprokkeld, waardoor nacompetitie wel erg dichtbij komt.

Afgelopen zaterdag moest de ploeg afreizen naar Opheusden om het op te nemen tegen de nummer 2 in de competitie, DFS. In de heenwedstrijd verloor Montfoort kansloos met 2-4 en gezien het bovenstaande leek de ploeg een zware middag tegemoet te gaan. Gelukkig voor de Oranje-brigade was het spel van DFS de afgelopen ook niet om over naar huis te schrijven en waren er wel zeker mogelijkheden voor Montfoort, waarbij alles viel of stond met een teamprestatie.

Vanaf het 1e fluitsignaal van scheidsrechter de Waerdt uit Veenendaal trok Montfoort ten  strijde en al na 7 minuten leverde dit het beoogde resultaat op. Een lange bal van David v.d. Veld kwam bij Bart Roelofs terecht, die inspeelde op Nick van Luinen met als resultaat een schitterende en verrassende openingstreffer.

Na dit doelpunt zakte Montfoort iets in en loerde de ploeg iets meer op de counter, waarbij vooral Nick Koppers een tomeloze energie ten toon spreidde. Ook Joey van Ede was eindelijk weer eens de motor op het middenveld. Het meest opvallende echter was de tijdelijke terugkeer van de 39-jarige Jeroen de Vlieger, die, met zijn enorme ervaring, de verdediging op ouderwetse en soevereine wijze leidde.

Al voor rust had Montfoort de voorsprong kunnen verdubbelen. Eerst werd de bal bij DFS, door een verkeerde inschatting van doelman Veenemans, van de doellijn getikt en even later werd er binnen de 16 meter terecht geappelleerd voor hands. Dit werd tot grote ontsteltenis van de Montfoortse bank en de meegereisde supporters, door het arbitrale trio niet geconstateerd.

In plaats van een 0-2 ruststand werd echter vlak voor rust de stand gelijkgetrokken. Het was Mike Louwaars, die een goede aanval opzette met als eindstation Ali Edan, die de niet te missen kans niet aan zich voorbij liet gaan.

De 2e helft trok de thuisploeg het spel iets meer naar zich toe en creëerde enkele mogelijkheden, die niet het gewenste resultaat opleverden. Het was captain Bart Roelofs, die de wedstrijd op slot kon gooien , toen hij alleen voor keeper Veenemans verscheen. Daar waar er diverse afspeelmogelijkheden waren koos de aanvaller voor een lob, die uiteindelijk op het dak van het doel belandde. Even later was het Melvin van Osenbruggen, die zijn ploeg uit een afgeslagen corner op een 1-2 voorsprong zette.

Montfoort leek te knappen, totdat scheidsrechter de Waerdt een vrije trap toekende aan Montfoort, 2 minuten voor tijd. Tot verrassing van velen zette de in de 60e minuut voor Joey van Ede ingevallen Lorenzo Lassooij zich achter de bal en trok met een wereldgoal in de kruising van zo’n 25 meter de stand weer gelijk.

De wedstrijd leek hierdoor op een terecht gelijkspel af te stevenen, maar het was Melvin van Osenbruggen, die met een laatste poging zijn ploeg de volle winst bezorgde. Zijn inzet verdween via de schouder van één van zijn medespelers en de binnenkant van de paal in het doel en de nederlaag voor Montfoort was een feit.

Ondanks dit pijnlijke verlies waren vanaf het sportpark in Opheusden toch een aantal positieve zaken te melden. Zo speelde Montfoort eindelijk weer als team, werd er keihard voor elke meter gestreden en was daar de welkome terugkeer van aanvaller Max Verweij.

Daarnaast is ook Fahd Rouass weer aan de beterende hand. Komende zaterdag staat de derby tegen JSV N’gein op het programma, dat thuis verloor van runner up WNC Met dezelfde inzet als zaterdag staat de supporters een interessante wedstrijd te wachten. De wedstrijd begint om 14.00 uur.