Geplaatst op:12-04-2015
Bijgewerkt op:12-04-2015 11:20

v.v. Montfoort verlaat laatste plaats door eerste thuisoverwinning

Enkele weken geleden stond het al vast, Montfoort daalt af naar de 1e klasse. Na de 2 uitoverwinningen op respectievelijk Putten en Breukelen gloorde er echter weer enige hoop bij de achterban. Zou de ploeg van trainer Hijman dan toch nog het degradatiespook kunnen ontlopen? Daarvoor zou dan afgelopen zaterdag gewonnen moeten worden van de nummer 4 Achillesveen. Zeker geen gemakkelijke opgave, temeer daar er thuis nog geen 1 wedstrijd was gewonnen.

Onder leiding van scheidsrechter Roeleveld uit Vinkeveen klonk even na half 3 het eerste fluitsignaal en al in de beginfase kregen beide ploegen een mogelijkheid de score te openen. Eerst werd een vliegend schot van Montfoort door keeper Guido van Sant over de deklat getikt en even later belandde een als voorzet bedoelde bal van Achillesveen tegen de deklat.

Na deze acties werd het iets rustiger voor beide doelen. Na ruim 20 minuten leek Montfoort alsnog op voorsprong te komen, maar uit een rommelige situatie werd de bal uit de korte hoek getikt. Even later kende scheidsrechter Roeleveld een vrije trap toe aan Achillesveen en de kopbal , die daarop volgde , belandde uiteindelijk op de buitenkant paal.

De grootste kans voor Achillesveen was er na ruim een half uur spelen toen een aanvaller van de gasten alleen voor keeper Vianen verscheen. De betrouwbare sluitpost liet zich echter niet verrassen en behoedde zijn ploeg voor een achterstand.

Na rust bleef Chanan Brandsma in de kleedkamer achter en kwam Mitchell Bottenheft voor hem in de plaats.

In de 2e helft waren de kansen voor beide ploegen op één hand te tellen. Wel was er enige opschudding toen doelman Vianen door een aanvaller van Achillesveen werd getorpedeerd. Na enig oponthoud kon hij tot ieders opluchting de wedstrijd hervatten.

Terwijl de weersomstandigheden er niet beter op werden was er in de 67e minuut de rentree van Max Verweij, die in mei 2014 voor het laatst actief was. Hij verving captain van Apeldoorn.

Een kwartier voor tijd zette trainer Hijman zijn laatste wapen in, namelijk Tolga Demirci. Vanaf dat moment leek de ploeg er toch nog een keer voor te willen gaan. De gedrevenheid van de talentvolle middenvelder zorgde er voor, dat er meer dreiging in het spel van de thuisploeg kwam.

Terwijl iedereen er van uitging, dat er niet meer dan een gelijkspel in zat, was daar dan toch het wonder waar iedereen op hoopte en evenals in Breukelen was het de combinatie Bottenheft Roelofs, die de wedstrijd besliste. Uit één van de laatste aanvallen was het Mitchell Bottenheft, die Bart Roelofs voor een leeg doel in stelling bracht en de uiteindelijk 1-0 aantekende.

Door deze overwinning heeft Montfoort de laatste plaats over gedaan aan Volendam. Met nog 4 wedstrijden te gaan gloort er steeds meer hoop bij de Orange Machine. Elke wedstrijd is een finale , te beginnen die tegen Jodan Boys. De ploeg uit Gouda staat op 4 punten van Montfoort en door het verlies tegen Breukelen op een P/D plek. De competitie gaat dus een spannend slot tegemoet.