Geplaatst op:15-03-2015
Bijgewerkt op:15-03-2015 14:30

Spannende wedstrijd dames 1 De Valk

Bron: Marieke van Breukelen

Na een week fanatiek getraind te hebben, hadden de dames van De Valk zin om een goede wedstrijd te spelen. Afgelopen zaterdag waren zij te gast bij Protos dames 2 uit Utrecht. De nummer 2 tegen de nummer 3 uit de poule, dat beloofde een leuke wedstrijd te worden.

De 1e set begon redelijk voor De Valk. De pass was aardig onder controle maar qua aanval ontbrak nog de scherpte. Er werden teveel ballen in het net of uitgeslagen. Protos profiteerde hiervan en nam een aardige voorsprong. Halverwege de set lukte het De Valk wel regelmatig te scoren en werden er punten gepakt maar helaas de achterstand was te groot en de winst ging met 25-21 naar Protos.

De Valk wist het goede spel van het einde van de 1e set vast te houden in de 2e set.  Er werd lekker vrijuit gespeeld en goed gevarieerd met de aanval en er was een hogere servicedruk. Met dit goede spel werd deze set gewonnen met 25-13.

De 3e set kregen de dames van De Valk weer een serviceserie tegen en net als in de 1e set werd deze achterstand niet meer goed gemaakt. 25-18 verlies was het gevolg.

De 4e set bleef De Valk hard werken maar het ontbrak aan overtuiging. Protos verdedigde erg goed waardoor De Valk weer in de rally kwam. Deze werd helaas vaak verloren. Protos won deze laatste set dan ook met 25-13.

Op 21 maart a.s. speelt De Valk om 15.00 uur thuis in de Hoflandhal tegen VTC Woerden dames 3. Hier hopen ze na een aantal verloren wedstrijden weer eens te winnen.