Bijgewerkt op:09-03-2015 19:22

Puntje voor de Valk dames 2 bij NVC

Bron: Marieke van Breukelen

De dames van De Valk vertrokken uit Montfoort met een hoop enthousiasme om tegen NVC de winst binnen te gaan slepen en zo zicht te houden op promotie.

De eerste set was het een gelijk opgaande strijd met veel servicepunten en fouten aan beide kanten en hierdoor kwamen beide teams niet aan een rally toe. Het was een echt punt voor punt spelletje en De Valk liet op het einde van de set de winst uit handen glippen door een paar missers en zo ging de set met 25-22 naar NVC.

De tweede set moest natuurlijk beter voor de dames uit Montfoort als zij met de winst naar huis wilden gaan. Echter NVC zette De Valk door een hele goede service zo onder druk dat er al snel tegen een achterstand van 10-1 werd aangekeken. Ursula van de Brink wist deze achterstand door een goede serviceserie bijna gelijk te trekken tot 10-9. Maar helaas wisten de Montfoortse dames niet bij te blijven en liep NVC steeds verder uit en pakte de set vrij eenvoudig met 25-16.

De derde set was alles of niets om nog met een overwinning naar Montfoort te kunnen gaan.

NVC zette vanaf het begin weer zo’n druk op de pass door goede services dat er bijna geen bal aankwam bij de spelverdeelster van De valk. Kwam de pass wel goed dan verzuimde De Valk om te scoren met hun aanval en zo ging de derde set en dus ook de winst naar NVC.

Om toch met 1 punt terug naar Montfoort te keren, moesten ze de laatste set vol aan de bak. Mede door een goede service en hard werken in de verdediging en wat hulp door een ingedut NVC wist De Valk de laatste set te pakken met een stand van 25-18.

Zaterdag 14 maart a.s. spelen de dames een uitwedstrijd tegen de nummer 2 om 16.00 uur in de Olympos hal in Utrecht.