Geplaatst op:15-10-2014
Bijgewerkt op:15-10-2014 22:36

Luno - DVS '69

Bron: Paul van Agthoven

De laatste wedstrijden van op het veld stonden dit weekend op het programma. De door Carrosserie Bakker gesponsorde selectie moest het opnemen tegen het onbekende DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Zowel bij het tweede als het eerste stonden de tegenstanders vooraf aan deze wedstrijd hoger op de ranglijst. En gezien de uitslagen wisten we dat het geen “makkie” ging worden.

LUNO 2 begon goed met direct een doelpunt maar DVS scoorde daarna direct 2x zodat de stand lang 1-2 bleef. DVS had meer lengte in de ploeg en zeker na het uitvallen van Michael Brussel; wederom zijn knie, werd dit alleen maar meer. Toch wist de jonge LUNO ploeg zich in de wedstrijd te knokken. Waar het meestal de eerste helft beter gaat dan in de tweede was het dit keer andersom.

Na een ruststand van 2-5 wist LUNO zich langzaam terug te knokken en uiteindelijk zelfs de gelijkmaker binnen te schieten vlak voor tijd: 10-10. Een zeer knappe prestatie, zeker na het uitvallen van Michael Brussel, later ook Laura Barten en op grote achterstand komen het vertrouwen behouden en een punt eruit gesleept! LUNO 2 heeft tot nu toe 7 punten gehaald en staat daarmee keurig in de middenmoot.

Dan LUNO 1, vorige week helaas een punt verloren en ook deze week was nog steeds niet iedereen 100% fit. Gelukkig zorgde Daisy van Dockum ervoor dat er reden genoeg was om alle pijntjes te vergeten en vol voor de winst te gaan. Het was tenslotte haar laatste wedstrijd omdat ze door haar zwangerschap moet stoppen.

Goed gemotiveerd begon LUNO dus aan de wedstrijd en het was Ella Elenbaas die haar eerste van de middag raak schoot 0-1, DVS antwoorde via een van de dames 1-1 en nam daarna de wedstrijd in handen. LUNO stond erbij en keer ernaar. Angstig in de verdediging, zonder vertrouwen in de aanval en DVS maakte dankbaar gebruik en liep uit naar 3-8! Gelukkig herpakte de ploeg zich kort voor rust zodat de schade enigszins beperkt bleef. Ruststand 7-9.

In de rust werd er duidelijk verteld dat we onszelf veel te kort deden, we waren zeker niet minder dan DVS alleen geloofden we daar zelf niet in.
De tweede helft stond er dan ook een heel ander LUNO, feller in de verdediging en met veel meer overtuiging werden de aanvallen neergezet. Tja en toen werd het een echte wedstrijd. Ella Elenbaas maakte weer de eerste 8-9 maar DVS kon het tot aan de 12-12 nog voorkomen dat LUNO voorkwam.

Maar het was Rick Barten die ondanks zijn rugblessure de 13-12 erin schoot. Het geloof was er helemaal en je voelde dat we de wedstrijd konden winnen. DVS maakte weer gelijk 13-13. Dit ging zo de hele tweede helft door: 14-13 … 14-14 ….. 15-14 … 15-15 tot aan de 18-18. En het was uiteindelijk Rick Barten die met nog 2 minuten op de klok de 19-18 erin schoot.

Met de laatste minuut van vorige week nog in ons heeft lukte het dit keer wel om de laatste minuut uit te spelen. De bal werd niet meer verloren en LUNO won als enige ploeg dit seizoen van DVS. Een super prestatie, er werd hard gewerkt en door verschillende spelers gescoord.

Door deze overwinning staat het eerste met 10 punten knap op de tweede plek. En is de doelstelling van handhaven al zo goed als gehaald.
De komende weken zorgen dat de blessures en pijntjes weg zijn om fris en fruitig aan het zaalseizoen te beginnen.

Daisy van Dockum : Bedankt voor al die jaren van inzet en gezelligheid. Geniet van de komende periode en wie weet zien we je weer tussen de lijnen!