Geplaatst op:12-10-2014
Bijgewerkt op:12-10-2014 15:27

Opnieuw onnodig verlies v.v. Montfoort

Het is zo langzamerhand voor trainer Hijman om moedeloos van te worden. Ook in de wedstrijd tegen koploper ODIN’59 vormde een persoonlijke fout de basis voor het uiteindelijke verlies.

Voorafgaande aan de competitie concludeerde menig voetbalkenner dat Montfoort over een beter voetballend team beschikt dan in het seizoen daarvoor, waarbij men zich vooral moest beperken tot countervoetbal. Er leek meer evenwicht in het team en men verwachtte en hoopte, dat het team ver van het degradatiespook zou wegblijven. Na de 6e speelronde staat Montfoort met slechts 2 punten uit 5 wedstrijden stijf onderaan en wacht men smachtend op de 1e overwinning.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag stond onder leiding van voormalig eredivisiescheidsrechter Bossen en in de eerste 10 minuten was het de thuisploeg, die behoorlijk veel druk zette op het doel van Robin Vianen, die deze zaterdag liet zien wel degelijk uit het goede keepershout gesneden te zijn.

Immers, vorige week kreeg de jonge goalie nogal wat kritiek te verduren , maar in deze wedstrijd anticipeerde hij veel beter binnen de 16 meter , waardoor hem weinig te verwijten viel.

Na de 10 minuten slaagde Montfoort er in langzamerhand onder de druk uit te komen en waren het de gasten , die de wedstrijd steeds meer naar zich toe trokken en ook het meeste aanspraak mocht maken op de voorsprong. Die voorsprong had spits Roelofs op zijn schoen toen hij op randje buitenspel plots alleen voor de boomlange keeper van Dijk verscheen, die hij met een lob probeerde te verschalken . Het werd echter een dramatische uitvoering, die de ODIN-keeper vrij eenvoudig kon onderscheppen. Daarna creëerde Montfoort nog enkele mogelijkheden , maar werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Na rust was Montfoort opnieuw zeker niet de mindere van de koploper. Na ruim een kwartier spelen ging het echter aan Montfoortzijde opnieuw enorm fout. Verdediger Verbiest leek de bal eenvoudig terug te kunnen spelen naar zijn doelman, maar zijn rollertje kon eenvoudig onderschept worden door captain Ron Scheffer die Vianen met een schuiver het nakijken gaf. Opnieuw zo’n persoonlijke fout, die er bij een aantal het humeur er niet beter op maakte. 5 Minuten na de openingstreffer leek er een lichtpuntje met de terugkeer van Mitchell Bottenheft (Hamstring), die node gemist werd in aanvallend opzicht.

Natuurlijk mochten er van hem geen wonderen verwacht worden en die kwamen er dan ook niet. 5 Minuten na zijn rentree moest Chanan Brandsma behoorlijk geblesseerd het veld verlaten . Hoewel Montfoort met de wissels probeerde de gelijkmaker te forceren, liep het spel van Montfoort stroever en geforceerder dan voor de treffer. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief op slot gegooid, opnieuw, maar ditmaal met een mooie stiftbal, door Ron Scheffer, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-0.

Door dit verlies, wat de ploeg deels aan zichzelf te wijten heeft, blijft de ploeg met 2 punten op de laatste plaats staan en is het te hopen, dat een overwinning aanstaande is. Voor het nodige wedstrijdritme speelt de ploeg van Hijman dan ook Dinsdag 14 oktober een oefenwedstrijd tegen Rohda’46 (1e klasse A)uit Leusden en staat zaterdag 18 oktober het restant van de wedstrijd DFS - Montfoort (54 minuten) op het programma. Het is voor Montfoort te hopen, dat deze wedstrijden voor een ommekeer kunnen zorgen en de ploeg weer aansluiting krijgt bij de middenmoot.