Bijgewerkt op:05-10-2014 16:39

Oranje Nassau - Luno

Bron: Paul van Agthoven

Het leek er dit weekend wel op dat de goede vorm die de door Carrosserie Bakker gesponsorde selectie al een week of drie had laten zien niet mee was afgereisd naar Vlaardingen.

LUNO 2, dat vorige week nog een super eerste helft had neergezet had dit weekend moeite op het grote kunstgras om dat niveau weer te halen.
Vorige week meerdere doelpuntenmakers, dit weekend juist het tegenovergestelde en dan weet je dat het moeilijk gaat worden. Af en toe op het randje en soms erover in de persoonlijke duels leverde wel strijd maar geen goed korfbal. Oranje Nassau won uiteindelijk ook verdiend met 15-12. Volgende week de laatste (thuis)wedstrijd van het veldseizoen. Goed afsluiten zou ik zeggen!!!

Dan het eerste,  drie wedstrijden op rij de volle winst met nog een overwinning erbij kwam zelfs de koppositie in beeld. Iets wat we vooraf nooit hadden gedacht.

LUNO begon wederom in de vaste bezetting en ondanks dat de goede wil er was begon Oranje Nassau gevaarlijker;  ingestudeerde ballen en rommelige situaties onder de korf leverde kansen op voor de thuisploeg.

Gelukkig leverde dit geen doelpunten op. LUNO zette daar tegenover wat een schots aanvallen en Oranje Nassau kwam ook op voorsprong 0-1. Lang bleef deze stand staan omdat de LUNO schoten net de zuiverheid mistten en de verdediging zich ook beter staande hield. Rick Barten maakte via een vrijebal de 1-1 en LUNO nam langzaam de wedstrijd in handen. Halverwege de eerste helft was de stand 3-5 en twee doelpunten van aanvoerder Tobias van Dockum leverde een 4 verschil op. 3-7.

Jammer genoeg lukte het niet om dit tot aan de rust vast te houden en dit typeerde de vorm van de ploeg uit Linschoten. Rust 5-7.

Ook de tweede helft een beter LUNO; de aanvallen waren georganiseerder dan die van de thuisploeg maar de echte scherpte ontbrak. De oorzaak hiervan zit hem in kleine dingen, net zoals goede vorm ook in kleine dingen zit; dit weekend net te veel minpuntjes. Oranje Nassau voelde dat er ondanks de continue 3 a 4 verschil nog een kans zou komen dus gaven ze niet.

Met nog 8 minuten te spelen en de stand 9-13 moet zo’n wedstrijd binnen worden gesleept. Toch lukte dit niet, Oranje Nassau wisselde twee dames en deze schoten van grote afstand hun ploeg terug in de wedstrijd 12-13. Twee minuten op de klok, bal in de ploeg houden, maar ook dit lukte niet….40 seconden nog en ja hoor; weer van grote afstand: 13-13.

Er waren nog wat seconden te spelen en LUNO kreeg nog een vrijebal, helaas net iets te kort en dat typeerde dan ook het niveau van de ploeg uit Linschoten. De scheids floot af en we verloren een punt. Positief is wel dat we ondanks dat we niet goed speelde en het grootste gedeelte van de ploeg net onder haar/zijn niveau speelde we toch de gehele wedstrijd op voorsprong konden blijven.

Zaterdag de laatste wedstrijd tegen koploper DVS, ik ben benieuwd of we deze ploeg tegenstand kunnen bieden. Als we spelen zoals dit weekend ben ik bang van niet….gelukkig hebben we nog een week om ons voor te bereiden.

Tevens de afscheidswedstrijd van Daisy van Dockum, ze speelt inmiddels al een tijdje voor 2 en houdt het na jarenlange dienst in de selectie voor gezien.

Hopelijk is er zaterdag veel publiek om de LUNO-teams aan te moedigen!!!