Geplaatst op:05-10-2014
Bijgewerkt op:05-10-2014 14:21

2 momenten van onoplettendheid basis verlies tegen SDC Putten

Bron: D. ten Hoonte

Op het sheet van trainer Hijman stond met grote koeienletters geschreven “Op leven en dood”. Immers na 3 wedstrijden spelen stond de meter op 2 punten en snakte de ploeg naar een overwinning. Tegen Breukelen liet de ploeg het in de slotfase lopen mede door het missen van enkele opgelegde kansen. Tegen de ploeg uit Putten, die met 7 punten uit 4 wedstrijden een goede start kent moest het gras opgegeten worden en waren discipline en concentratie hot items en juist daar ging het afgelopen zaterdag helemaal mis.

Net hersteld van een neusoperatie was een plaatsje in de basis ingeruimd voor Armand Neeskens, maar ook in deze wedstrijd zou pech de jonge verdediger opnieuw achtervolgen.

Onder leiding van scheidsrechter van Ketterij begon de wedstrijd om exact 14.30 u. en met slechts 56 seconden op de klok keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Verdediger Roy Gruters schermde de bal af en verwachtte dat doelman Vianen zou komen. Door miscommunicatie kwam de goalie te laat naar de bal en slaagde de aanval van Putten er in de bal te ontfutselen, waardoor uiteindelijk Evert Brouwers vrij eenvoudig kon scoren.

Even was Montfoort van de leg en kregen de gasten enkele mogelijkheden om de score te vergroten. Gelukkig werd erger leed voorkomen en leek Montfoort in de 12e minuut via de voet van Redouan Aamri op gelijke hoogte te komen. Helaas voor de thuisploeg werd gevlagd voor buitenspel en ging dat feestje niet door.

10 Minuten later trof het noodlot Armand Neeskens, die met een draagbaar van het veld werd gedragen en waarschijnlijk met een meniscusblessure opnieuw lange tijd van de kant moet toekijken. Zijn vervanger, de jonge Tolga Demirci , zou echter ook geen gelukkig gevoel aan deze wedstrijd overhouden.

Vlak voor het einde van de eerste helft gloorde er weer hoop bij de Montfoortsupporters toen Niels Peereboom de bal in eigen doel tikte en daardoor de ruststand op 1-1 bepaalde.

De 2e helft was een kopie van de eerste helft. Immers, na nog geen minuut spelen keek Montfoort opnieuw tegen een achterstand aan en opnieuw ging de defensie niet vrijuit. Een inzet van Putten leek gewoon over de achterlijn te lopen, maar niemand had rekening gehouden met Richard Gooijer, die als een duveltje uit een doosje de bal vlak voor de achterlijn in het doel wist te koppen. Een dure inschattingsfout van de thuisclub dus.

Daarna hoefde Putten alleen nog maar achterover te leunen en in te zetten op de counter.Montfoort zocht wanhopig de aanval en dat leverde zelfs enkele fraaie mogelijkheden op zoals het ziedende schot van Sven van Vuuren, dat prima gepareerd werd door de keeper van Putten. Na 70 minuten leek Montfoort dan toch de verdiende gelijkmaker te scoren, maar opnieuw werd buitenspel geconstateerd. In de slotfase werd Tolga Demirci voor de 2e keer op geel getrakteerd en kon dus voortijdig richting kleedkamer. Hoewel de druk op het doel van Putten in de slotfase ondanks ondertal toenam werd er niet meer gescoord en bleef Montfoort teleurgesteld opnieuw met lege handen achter.

Door dit resultaat en de winst van de concurrentie staat Montfoort nu met 2 punten uit 4 wedstrijden onderaan de ranglijst. 18 Oktober wordt het restant, 54 minuten, van de ontmoeting met DFS uitgespeeld en komende zaterdag moet de ploeg van Alain Hijman het opnemen tegen koploper ODIN’59.

In de media werd in het kader van de districtsbeker West 1 abusievelijk Loosdrecht als tegenstander vermeld. Dit moet echter APCW uit Amersfoort zijn. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Montfoort op Dinsdagavond om 20.00 u.